Prirodni lijek za depresiju: Limunada sa kurkumom

Sastojke za ovaj savršen napitak možete kupiti bilo gdje, ali pazite da ga ne izlažete visokim temperaturama, jer se nivo hranjivih materija može smanjiti ili oslabiti.

Za limunadu od kurkume je utvrđeno da sadrži neke od najboljih ljekovitih vrijednosti. Poznato je da kurkuma ima snažna antiupalna svojstva. Ovaj korijen ubija kancerogene ćelije, liječi depresiju, smanjuje holesterol.

Lista je dugačka, ali je važno spomenuti i druge pogodnosti kao što je njegova sposobnost za liječenje raka kože, Alchajmerove bolesti i drugih stanja kao što su artritis, žgaravica, žutica, dijareja, žučna kesa i bol u želucu.

Kurkuma za liječenje depresije

Postoji mnogo načina i ljekova koje možete koristiti za liječenje depresije. Loša stvar o korišćenju bilo koje vrste lijekova za depresiju su strašne nuspojave koje dolaze s njihovim korištenjem, kao što su teško disanje, suicidne misli ili najgora – krvarenje u želucu, prenosi Yumama.

,,USPJELI SMO! Neka ti je srećan novi rođendan, Ilija!”

Veliko otkriće je dokazalo da kurkuma može da izliječi osobu s teškom depresijom, bez potrebe da se suočava s bilo kakvim nuspojavama. Kurkuma liječi depresiju s posebnim sastojkom koji se zove kurkumin, a dokazano je da je efikasniji od supstanci u antidepresivima.

(onogošt.me)

Recent Posts