ljekari

Primijetila je na ultrazvuku da njena beba izgleda DRUGAČIJE: Ljekari su je uvjeravali da je sve u redu, a onda je porođaj OTKRIO ISTINU

Kada je Hana vidjela svoju bebu na ultrazvuku, učinilo joj se da sve nije baš kako treba. Ipak, ljekari su je uvjeravali u suprotno.

Hana Bovran Pavej (39)je u 36. nedelji trudnoće otišla na ultrazvuk. Tada joj se učinilo da je glava njene ćerke neuobičajeno velika, ali su je ljekari uvjeravali da nema razloga za brigu.

Tako je Hana bezbrižno čekala porođaj. Nije imala nikakve poteškoće i verovala je ljekarima kada su joj rekli da je sve u redu. A onda je krenuo porođaj i 15 sati kasnije ispostavilo se da je bebina glava zaista prevelika i zaglavila se, pa je morao da se izvede hitni carski rez.

Lekari nisu odmah uočili šta se dešava

Lusi je na kraju rođena bez drugih većih problema. I mama i beba bile su dobro, a onda je Lusi u sedmoj nedelji života dobila dijagnozu. U pitanju je kraniosinostoza, usled koga je lobanja veća i nepravilnog oblika i mozak se razvija sporije.

“Marš u sobu, debela si” – rečenica koja je promijenila sve

Ukoliko se ne tretira na vreme, kraniosinostoza izaziva poteškoće u učenuju i razvijanju. Na svu sreću, Lusi je dobila dijagnozu na vreme iako lekari u prvi mah nisu videli o čemu se radi. Operacija je bila zakazana nakon njenog prvog rođendana, ali su kasnije lekari shvatili da će morati da bude izvedena ranije, jer je stanje prilično ozbiljno.

Lusi sada nema nikakvih većih problema

Lusi sada ima 17 meseci. Mora da nosi naočare upravo zbogkraniosinostoe i mora redovno da ide na kontrole, ali generalno je sada zdrava.

– Sjajno se oporavlja. A odmah nakon operacije smo videli veliku razliku u njenoj pokretljivosti, ali i govoru. Sve u svemu, sve se sjajno završilo –kaže Hana.

(cambridge-news.co.uk)

T.G.

Recent Posts