Prijave protiv 10 ljekara: Doktori bolovali na kruzerima

Crnogorska policija podnijela je prijave protiv deset ljekara, koje sumnjiči za falsifikovanje službene isprave i podstrekavanje.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, krivične prijave su podnijete protiv T.B. (40), S.N. (72), Z.D. (60), D.B. (48), Z.V. (56), iz Podgorice i M.J. (56) iz Nikšića, zbog sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanje službene isprave i protiv Z.Lj.V. (56) iz Podgorice zbog sumnje da je počinila krivično djelo podstrekavanje.

“Sva osumnjičena lica su doktori zaposleni u medicinskim ustanovama na teritoriji Crne Gore”, ističu u Upravi policije.

Policija sumnjiči ljekare T.B, S.N, Z.D, D.B, Z.V. i M.J. da su u periodu od 2015. do 2016. godina, pisali neistinite izvještaje o ljekarki Z.Lj.V. i ovjeravali ih službenim pečatom, odnosno svojim faksimilom i svojeručnim potpisom.

Sve to, kako se ističe, oni su radili uz saznanja Z.Lj.V. koja je bila radno angažovana na kruzerima “MSC Simfonia” i “MSC Orchestra”, a sve kako bi ljekarka ostvarila pravo na plaćeno odsustvo po osnovu privremene spriječenosti za rad.

Na osnovu falsifikovanih dokumenata Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore je odobravao bolovanje, dok su na osnovu izvještaja komisije kasnije podizane doznake o privremenoj spriječenosti za rad koje su prosljeđivane obračunskoj službi  zdravstvene ustanove u kojoj je bila zaposlena radi isplate zarada.

Policija je podnijela krivičnu prijavu i protiv ljekara R.M. (38) i M.C. (49) iz Podgorice zbog sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanje službene isprave i protiv P.B. (53) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo podstrekavanje.

Dnevni horoskop za 8. 2. 2019.

I ovi ljekari se sumnjiče da su sačinili neistinite izvještaje u periodu od 2015. do 2017. godina za doktora P.B kako bi i on ostvario pravo na plaćeno odsustvo po osnovu privremene spriječenosti za rad.

I ovaj doktor je, navode u Upravi policije, radio na kruzerima “EX MSC Armonia”, “EX MSC Splendida” i “EX MSC Poesia”.

(CDM)

Recent Posts