snijeg

PRAVA ZIMA POČINJE: Susnježica, snijeg i DEBELI minus pred nama

U utorak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme, u južnim predjelima povremeno kiša ili pljusak praćen grmljavinom, a na sjeveru uglavnom susnježica i snijeg. U popodnevnim satima postepen prestanak padavina, a na jugu i djelimično razvedravanje.

Vjetar umjeren i jak, ponegdje na udare i olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura vazduha od -5 do 11, najviša dnevna od -3 do 16 stepeni.

Podgorica: Pretežno oblačno, povremeno kiša ili pljusak praćen grmljavinom, u popodnevnim satima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vjetar pojačan i jak, na udare moguće i olujne jačine, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha oko 8, najviša dnevna oko 11 stepeni.

Pretežno sunčano biće i u srijedu, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama magla ili povećana niska oblačnost. Vjetar povremeno umjeren i jak, u južnim predjelima na udare veoma jak do olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni, tokom dana će mjestimično oslabiti.

Jutarnja temperatura vazduha od -9 do 9, najviša dnevna od 0 do 16 stepeni.

Podgorica: Pretežno sunčano, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar pojačan i jak, na udare moguće i olujne jačine, sjeveroistočni, u popodnevnim satima će slabiti. Jutarnja temperatura vazduha oko 2, najviša dnevna oko 12 stepeni.

Vozači oprez!

Shodno najavama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju da se u narednim danima na području Crne Gore očekuje zahlađenje i promjena vremenskih uslova, koji mogu biti nepovoljni za odvijanje drumskog saobraćaja, skrećemo pažnju vozačima, da najavljena meteorološka situacija, može dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, smanjene vidljivosti, ali i zastoja i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda.
Saobraćajna policija će, kroz  pojačano prisustvo i mobilnost na najfrekventnijim saobraćajnicama i kritičnim dionicama puta, nastojati da preventivnim aktivnostima  doprinese nesmetanom i bezbjednom odbijanju saobraćaja,  ali i pojačanom kontrolom učesnika u saobraćaju, posebno u dijelu posjedovanja zimske opreme, na putnim pravcima gdje je takva oprema obavezna u zimskim uslovima ( snijeg, led ili poledica).
Apelujemo na vozače, da uz dodatan oprez i strpljenje, vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, i da na put ne kreću bez propisane zimske oprema, obavezne za putnička i teretna  motorna vozila.

Recent Posts