Posjeta menadžmenta «Bepplera&Jacobsona Montenegro» udruženju za djecu sa posebnim potrebama u Budvi

Predstavnici kompanije “Beppler&Jacobson Montenegro” posjetili  NVO “Puževa kućica” – Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju u Budvi.

Kompanija je nedavno donirala “Puževoj kućici” terapeutski krevet  i fizioterapeutkinja Nataša Stanković je objasnila način rada i praktične benefite ovog pomagala: “Dvije godine smo radili vidite u kojim uslovima, samo na strunjači. Od dvanaestoro djece koja su u mojoj grupi, a tu su slabo pokretna i nepokretna djeca, sa sedmoro je bilo neophodno raditi na fizioterapeutskom krevetu. Možda izgleda smiješno što se mi toliko radujemo krevetu, ali nam je mnogo pomogao,

došli smo do kreveta zahvaljujući kompaniji “Beppler&Jacobson Montenegro“. Sljedeće što je potrebno je da pokušamo da dobijemo jedan ripstol, treba nam balans klupa, ima još tu neophodnih stvari”.

Nikola Kasalo, izvršni direktor kompanije “Beppler & Jacobson Montenegro” je kazao da su se danas odazvali pozivu da se upoznaju sa radom i samim funkcionisanjem organizacije koja daje veliki doprinos lokalnoj zajednici i onima kojima je to najpotrebnije.

“ Naša kompanija je prepoznala da je zaista urgentno potrebna  pomoć “Puževoj kućici” i nadamo se da ćemo u budućnosti u skladu sa našim mogućnostima donirati i druge neophodne stvari koje su potrebne, ne samo “Puževoj kućici”, nego i onima kojima je to najpotrebnije. I ovim putem pozivam sve zainteresovane, naročito druge kompanije, da se uključe u život u lokalnoj zajednici, kako bi pružili neophodnu pomoć. Sa tako malo možemo postići puno toga”, rekao je Kasalo.

“ Danas smo ugostili naše prijatelje iz kompanije “Beppler & Jacobson Montenegro”.koji su nam u donirali ovaj fizioterapeutski krevet koji je bio potreban i neophodan za rad našeg fizioterapeuta. Naravno, naša organizacija se finansira iz donacija, tako da mi nismo mogli sami da ga priuštimo zbog visoke cijene. Mi okupljamo tridesetoro djece sa posebnim potrebama. Oni su raspodjeljeni po različitim danima i različitim terminima zato što je prostor veoma uzak, tako da se veoma teško možemo svi ovako okupiti u istom terminu, osim u izuzetnim prilikama. Sa djecom radi fizioterapeut, kao što smo i rekli, fizikalnu terapiju, radi defektolog, logoped, defektolog olinofrenolog i psiholog radi porodično savjetovanje sa roditeljima”, izjavila je Nataša Anastasov, predsjednica Udruženja.

 

Osim ovog praktičnog povoda cilj posjete je bilo razumijevanje potreba “Puževe kućice”, eventualne buduće pomoći i afirmisanja vrijednosti koje će prepoznati i drugi subjekti društvene zajednice koji su u mogućnosti da budu od pomoći.

 

Recent Posts