PORAŽAVAJUĆE: Crnu Goru dnevno napusti 10 građana!

Crnu Goru dnevno u prosjeku napusti 10 građana, saopštio je portparol SNP-a Miloš Rajković.

U izjavi za medije, on navodi da je Crnu Goru od početka devedesetih pa do 2011. napustilo 40.000 stanovnika. Rajković kaže i da je trend napuštanja nastavljen pa je od 2011. do 2016. godine, smanjen broj građana za još 10.000.

“Trenutni statistički podaci govore da svakoga dana prosječno 10 ljudi napusti sjever u potrazi za boljim životom. Danas, preko 20.000 nezaposlenih i oko 12.000 “socijalaca” naseljava, po prirodnim resursima najljepši i najperspektivniji dio naše zemlje, što predstavlja poraz ove vlasti”, navodi Rajković i dodaje da podaci govore da je oko 7.000 stanovnika naše zemlje u posljednje tri godine tražilo azil.

“To ne iznenađuje u zemlji u kojoj siva ekonomija caruje, gdje oko četrdeset hiljada radnika radi bez znanja institucija i bez uvođenja u pravne okvire, gdje grcamo u dugovima, a nijesmo sposobni da naplatimo desetine miliona eura poreskih dugova, u kojoj se za preko 25.000 zaposlenih ne plaća obavezno osiguranje, gdje se otvaraju nova radna mjesta samo u sektoru koji se bavi igrama na sreću, a privreda stagnira, čekajući bolje dane”, kaže Rajković.

Izgradnja stadiona ide po planu (POGLEDAJTE FOTO)

“Po nekim projekcijama UN, u Crnoj Gori će do 2050. godine živjeti preko 50.000 stanovnika manje nego danas”, navodi Rajković i dodaje da ključni problem leži u nezaposlenosti.

“Nezaposlenost i nedostatak finansijske sigurnosti je osnovna stvar. Mladi žele da rade, ali da rade pristojne, a ne robovske poslove po primorju, za poslodavce koje je tranzicija u dobrom dijelu oblikovala kao kontroverzne biznismene”, kaže Rajković.

Poručuje da je samo finansijski nezavisan pojedinac slobodan čovjek.

(Mondo)

Recent Posts