Pogledajte šta je oluja koja HRLI KA CRNOJ GORI uradila Italiji i Hrvatskoj

Oluja koja je protutnjala Italijom i nanijela veliku štetu automobilima i mnogim objektima na sjeveru zemlje, zahvatila je sinoć i deo Istre i centralne Hrvatske, dok su istovremeno južnije, u Kninu i Šibeniku oboreni temperaturni rekordi postavljeni prethodnih dana.

Occhio Jesolano 发布于 2017年8月10日

Oluja na sjeveru Italije nanijela je veliku štetu u popularnom turističkom letovalištu Lido di Jesolo, a na udaru nevremena našli su se i Venecija, Treviso i Ponte di Pjavea.

Vjetar je duvao tako jako da je nosio praktično sve pred sobom, a u Lido di Jesolu oborio je veliki broj stabala koja su oštetila javnu rasvetu i parkirane automobile. Naleti vjetra praćeni su i jakom kišom zbog čega je veliki broj krovova u Venecije pretrpeo oštećenja.

Iz Italija oluja se juče popodne premestila ka Sloveniji, a potom i Istri gde su zabilježene slične scene. Tamni oblaci prekrili su sinoć i Poreč, Stari Červar, Novigrad, a u Puli jak vjetar čupao je stabla.

Nakon što je oluja protunjala kroz Istru, spustila se ka centralnom delu Hrvatske. Oko 19 časova tamni oblaci praćeni jakom kišom prekrili su Zagreb. Očekuje se da ovaj olujni oblak stigne i u Crnu Goru.

U Kininu rekordna temperatura

Istovremenom, u skoro cijeloj Hrvatskoj i u četvrtak je bilo veoma toplo, iznad 40 stepeni. U Kninu, Šibeniku i Daruvaru oboreni su apsolutni rekordi postavljeni prethodnih dana.

U Kninu je izmjerena najviša dnevna temperatura od 42.3 stepeni, što je treći novi temperaturni rekord zabeležen u poslednji nedjelju dana. Jučerašnja temperatura u Kninu je i treća najviša temperatura zvanično izmjerena u Hrvatskoj.

KUPAČI, OPREZ! Povećan broj meduza u Bokokotorskom zalivu

U Šibeniku je bilo 39.4 stepena što je takođe novi rekord za ovaj grad. U Daruvaru je izmjerena ista temperatura.

Ovom nizu pridružili su se i rekordi najviših ikada izmjerenih temperatura mora. U Splitu je izmjereno 28,9 stepeni, čime je srušen rekord postavljen prošle godine.

(Blic)

Recent Posts