Podgorica

Podgorica je šarmantna i dopadljiva turistima

Najbolji turistički vodič Podgorice za 2019. godinu Dušan Drakić kazao je da turisti iz glavnog grada odlaze sa neobično lijepim utiscima, jer je Podgorica atipična turistička destinacija, šarmantna i pristupačna sa cijenama.

Drakić je u Jutarnjem programu RTCG rekao da će profesija turističkog vodiča u budućnosti biti veoma važna, s obzirom na to da je Crna Gora turistička destinacija.

Govoreći o tome gdje vodi turiste kad je u pitanju Podgorica, on izdvaja arheološke lokalitete Medun u Duklju, koji su van grada i koji nose snažnu istorijsku poruku.

Tu je, kaže, i urbani dio Podgorice – Nova ili tzv. Mirkova varoš, gdje se usljed bombardovanja nije sačuvao određeni broj spomenika.

Izdvaja i jednu od najstarijih pravoslavnih bogomolja na području Balkana – Crkvu Svetog Đorđa pod Goricom.

Kad je riječ o turističkoj ponudi Podgorice i utiscima sa kojima turisti odlaze iz glavnog grada, Drakić napominje da Podgorica ne može da se poredi sa velikim evropskim gradovima u smislu šta može da pruži turistima.

“Podgorica je atipična destinacija, jedan atipičan glavni grad. Mala je, šarmantna, pristupačna sa cijenama, dopadljiva, grad gostoprimivih ljudi i nose neobično lijepe utiske”, istakao je Drakić.

Statistički nas najviše posjećuju Rusi, a sve je veći broj Britanaca, Njemaca, Francuza, ali i Kinza.
rtcg.me

Recent Posts