Plantaže na Festivalu vina u Herceg Novom: Još jedna uspješna prezentacija vina i nove rakije Breskve

Kompanija “13. Jul Plantaže” je uzela učešće na po prvi put u Herceg Novom organozovanoj manifestacija pod nazivom “NTC wine and gastronomy festival” koja je održana u autentičnom ambijentu Gradske kafane, u srcu starog grada.

Na festivalu se predstavilo  više od 40 izlagača iz Francuske, Italije, Njemačke, Holandije, Španije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske kao i i iz Crne Gore, sa svojom ponudom i bogatim asortimanom proizvoda.

Na ovoj manifestaciji su prisustvovati eminentni ugostitelji, vlasnici i menadžeri elitnih restorana i hotela,  poznavaoci vina, predstavnici poznatih vinarija, najpoznatiji somelijeri, profesionalni kuvari, barmeni, kao i crnogorski vinari koji su izlaganjem svog asortimana doprinijeli cjelokupnom ugodjaju i mnogobrojni posjetioci festivala.

Prema riječima Jovane Šanović, marketing menadžera kompanije “13. Jul Plantaže”, ovaj Festival predstavlja značajan događaj na tržištu Crne Gore, koji ima tendenciju da preraste u tradiciju i da svake godine bude sve veći.

“Na ovom festivalu predstavili smo publici crveno vino „Vladika“ koje nastaje kupažom velike crnogorske sorte vranac (80%) i velikih svjetskih sorti – kaberne sovinjona (10%) i merloa (10%), kao i bijelo vino „Luča“ dobijeno je kupažom tri velike bijele sorte (pino blan i sovinjon blan po 35% uz šardone 30% ). Oba vina su snažna, kompleksna, skladnog i veoma sočnog ukusa. Na našem štandu smo takođe prezentovali i novu rakiju “Breskvu”, a prema ocjeni tehnologa ova rakija je veliko osvježenje na tržištu voćnih rakijskih brendova,  jer sve njene karakteristike (snaga ukusa i mirisa, te tehnološki kvalitet), daju garanciju uspjeha ovom novitetu u ponudi kompanije  “13. Jul Plantaže”. Rakija “Breskva” je regionalno jedinstven proizvod i zbog njenog karakterističnog mirisa promoviše se pod sloganom “Stigla je…Miriše na sreću”, a nastala tako što je berbom obuhvaćena najbolja odabrana breskva, da bi se nakon toga obavila fermentaciju i destilacija breskve po originalnoj tehnologiji u malim bakarnim kazanima.”-zaključuje Šanović.

 

 

Recent Posts