Petrovac dobija još jedan hotel sa 5 zvjezdica!

Rekonstrukcijom turističkog objekta nedaleko od hotela Palas u Petrovcu ovaj gradić dobiće još jedan hotel sa pet zvjezdica!

Kompanija Prosis Holding & Finance INC sa Britanskih Djevičanskih Ostrva i ruska državljanka Uliana Andreva dobili su saglasnost glavnog arhitekte na idejno rješenje za dogradnju hotela koji ovi investitori grade u Petrovcu, piše Pobjeda.

List dodaje da će ovaj turistički objekat nakon rekonstrukcije imati pet zvjezdica.

Podgorički dnevnik navodi da je kompanija sa Britanskih Djevičanskih Ostrva u Nikšiću registrovala istoimenu firmu u kojoj je trenutno zaposlen samo njen direktor Nikola Delibašić i koja je u minusu 28 hiljada eura i ima kratkoročni kredit od 2,5 miliona eura.

Pobjeda navodi da je ova firma dozvolu dobila 2010. Godine da bi je inovirali u decembru 2016, kad su počeli da grade objekat sa četiri zvjezdice. Sada je zatražena saglasnost za izgradnju još jednog objekta i za veću kategoriju.

Vlasnici objekta su, osim ofšor firme sa Djevičanskih Ostrva BTT Nominees i švajcarske kompanije BTT Fiduciary services, crnogorski i srpski državljani Zvonko Vasović i Zoran Todorović.

Prema projektu, hotel će imati površinu 6,000 kvadrata i 384 ležaja.

Idejnim rješenjem vrši se funkcionalno povezivanje planiranih sadržaja toplom vezom (pasarelom) na nivou prvog sprata kako bi se dobila jedinstvena cjelina. Objekti su slobodnostojeći sa kolskim i pješačkim prilazima sa postojećih saobraćajnica, prenosi Pobjeda.

Jedan objekat (H1) imaće garažu, prizemlja i šest spratova, a drugi (H2) dva podruma, prizemlja i sedam spratova.

Na lokaciji je predviđeno parkiranje putničkih vozila, a u podzemnoj garaži i ispred objekata predviđen je i parking prostor za autobuse.

Konstrukcija objekata je postojeća, a rekonstrukcija se odnosi na unutrašnje sadržaje i mijenjanje tehnološkog procesa i opreme u smislu obogaćenja hotelskih smještajnih kapaciteta i ostalih potrebnih sadržaja kojima bi se upotpunila cjelokupna ponuda hotela”, kaže se u tehničkom opisu koji prenosi Pobjeda.

Prognoza vremena za srijedu

Na postojeću konstrukciju objekata H1 i H2 vrši se nadogradnja (čelična konstrukcija) za sadržaje kongresne sale, kao i dogradnja na prizemnom dijelu objekta H2, za potrebe izgradnje bazena SPA centra. Predviđeno je spajanje objekata H1 i H2 pješačkom komunikacijom pasarelom.

(Pobjeda)

Recent Posts