Petar Božović: Žalim što sam prihvatio ulogu u “Lepa sela lepo gore”

Gostujući u jutarnjem programu televizije Pink Petar Božović je rekao da žali samo zbog jedne prihvaćene uloge – Slobe u filmu “Lepa sela lepo gore”.

– Žao mi je – rekao je uz težak uzdah Božović – što sam prihvatio ulogu u filmu “Sela gore a”…kako? – rekao je Božović, kao da aludira na naslov poznate domaće serije.

Božović u Selima igra predratnog kafedžiju koji je tokom rata postao profiter i bavi se mutnim radnjama. Posebno se pamti scjena u kojoj Božović priča Draganu Bjelogrliću da su vojnici iz čete njegovog najboljeg druga (Halila), zapalili njegovu kuću i ubili mu majku.

– Lepa sela lepo gore. Ta hulja… Svi kažu da sam odlično to igrao, pa mi je prosto krivo jer svaki glumac vjerovatno nosi djeliće te uloge i onda sam se…ne bih je nikad više prihvatio. Možda to nije u skladu sa pravilima našeg posla jer mi smo kao advokati, treba braniti sve, ali ja brate kad bih imao izbor, ne bih to više igrao – rekao je Božović očigledno misleći na to da mu je i dan danas muka kada pomisli na taj lik. O toj ulozi govori pred kraj razgovora.

Pogledajte: Filmska potjera u Podgorici, jurila ga policija, on pobjegao u Moraču

(Noizz)

Recent Posts