ZA VIKEND OPEN TURNIR ŠK BUDUĆNOST

još

April 26, 2019 to April 28, 2019 6:00 pm

Podgorica Grad

Podgorica 24.04. 2019.

 

Poslednji vikend u aprilu (26-28.2019) rezervisan je za Open turnir Šah kluba Budućnost, koji će se igrati po švajcarskom sistemu u 5 kola.Tempo igre za ovaj turnir je 90 min po igraču + 30 sekundi za svaki potez, što je izazov za sve ambiciozne crnogorske šahiste, a pored motiva borbe za rejting, organizator je obezbijedio i skroman nagradni fond.

U klubskim prostorijama je održana i skromna svečanost, na kojoj je Inter majstoru Predragu Nikaču, predsjednik Skupštine ŠK Budućnost, Fide majstor Radojica Dabetić uručio Zavalnicu, kojom se iskazuje ponos na izuzetan uspjeh prvotimca Budućnosti, koji je osvojio titulu Svjetskog šampiona u konkurenciji slabovidih osoba.

Prema riječima Dušana Koraća, predsjednika ŠK Budućnost, “ŠK Budućnost i ove godine računa na podršku kompanija i institucija koje su tradicionalni prijatelji crnogorskog šaha i tradicionalno podržavaju ŠK Budućnost značajno doprinoseći u osvajanju svih titula za koje se klub nadmetao, a to su prije svih Šahovski savez Crne Gore, Aerodromi Crne Gore, Kompanija “13. Jul Plantaže”, Lovćen osiguranja i Lovćen životnih osiguranja, Vodovod – Podgorica, Ministarstvo sporta, Opština Podgorica, i drugi. Naročitu društvenu pažnju očekujemo nakon velikog uspjeha našeg prvotimca Inter majstora Predraga Nikača, koji je u izuzetno jakoj konkurenciji, postao svjetski šampion na svjetskom šahovskom prvenstvu za slabovide osobe, skoro održanom u Kaljariju. Do kraja godine nastavljamo sa bogatim programom takmičenja, koji se sastoji od brojnih turnira u brzopoteznom, rapid i punom tempu, a sve povodom jubileja 70 velikih godina postojanja Šah kluba Budućnost.” – zaključuje Korać.

Prema riječima Mladena Popovića, sekretara ŠK Budućnost koji je i šahovski Internacionalni Arbitar, svi turniri koji se organizuju u godini Jubileja će biti rejtingovani.

 

Posljednji Događaji