XXII Xiaomi Fashion Connection

još

Oktobar 27, 2018 to Oktobar 28, 2018 9:00 pm - 11:30 pm

Podgorica Grad

O kolekcijama koje će biti predstavljene na 22. Xiaomi Fashion Connectionu:

 

Dizajnerka Marija Stanković o kolekciji “MOONLIGHT”

Kolekcija pod nazivom “Moonlight”, inspirisana je ljudskom anatomijom i geometrijom.

Najveći dio kolekcije izrađen je rukom u poentles tehnici u kojoj sam koristila viskozni konac koji je prožet svetlucavim nitima.

Ono što je odstupanje od tradicionalane poentles tehnike jeste način povezivanja.

Umjesto veza, za ukrašavanje modela, koristim bisere i kristale.

Kolekcija je namjenjena osobama koje jednako intezivno žive i danju i noću.

Za kratko vrijeme, uz pomoć jednog ili dva komada odjeće, kolekcija se brzo može transformisati u dnevnu zavodljivost, a noću u mjesečinu.

Pored toga što odiše elegancijom sa puno sijajućih elemenata ona je vrlo jednostavna za nošenje i transport, a time dodatno poželjna za one osebe čiji način života zahtijeva brze reakcije i jos brže transformacije. Napomenula bih da kolekcija “Moonlight” ima svoj tajni jezik i sa onim osobama koje nisu pobornici brzine i koje svaki svoj javni nastup detaljno i strpljivo pripremaju.

Jedna od najvećih prednosti kolekcije jeste naglasak na kroju koji je jednostavan  i lako primjenjiv.

Upravo takav kroj najlakše komunicira sa složenim ručnim radom kao što je poentles i ostalim elementima koji se u tom ručnom radu nalaze. Zato kolekcija “Moonlight” u sebi sadrži nekoliko opozita koji ne isključuju jedni druge, a poentles ih zapravo čini jedinstvenim i na svakoj osobi unikatnim.

BREND COCA D’ORO

su osnovale mlade dizajnerke Maša i Minja Brend Nikolić, uz veliku podršku majke Miljane. Inspiraciju su našle jedna u drugoj, a zajedno stvaraju modele koji se mogu kombinovati za dnevne i večernje prilike.

“U današnje vreme kada se brzo živi i kada je svaki dan nepredvidiv, ženama je potrebna odjeća koja je podjednako adekvatna za posao, za viđanje sa drugaricama, ali i za iznenadni izlazak”, pričaju Maša, Minja i Miljana Nikolić.

COCA D’ORO je jedan od mlađih srpskih brendova koji je za vrlo kratko vrijeme postigao veliki uspjeh u Beogradu, Srbiji i regionu.

“Asimetričnost, spajanje naizgled nespojivih materijala i dezena, korišćenje jarkih boja, neki su od prepoznatljivih elemenata COCA D’ORO. Njih zadržavamo i u kolekciji kojom ćemo se predstaviti na Fashion Connection-u, ali donosimo i mnogo iznenađenja. Za sada otkrivamo da je nova kolekcija inspirisana i namijenjena devojkama i ženama koje su, s jedne strane, samouverene, nezavisne i ne plaše se da budu drugačije, dok su sa druge strane izuzetno ženstvene”, najavljuju mlade dizajnerke i  otkrivaju da je dominantni material u novoj kolekciji – koža.

 

 

Dizajner Luigi Middola – Via Delle Rose

 

Kako je rođena Via Delle Rose

 

Poslije dugogodišnjeg rada sa velikim brojem brendova u tekstilnom sektoru odlučio sam kreirati sopstvenu kolekciju. Morala je biti brend sa idejama i vizijom koja je u potpunosti drugačija od svih ostalih. Pošto smo tražili nešto novo i drugačije, odlučili smo da to bude “novi put”. Tako se pojavio brend Via Delle Rose. To je ime koje je izražava ženstvenst u italijanskom stilu. To znači “Ulica ruža”. Zamišljao sam Via delle Rose kao beskrajnu ulicu. Moj cilj je bio da se razdvojim od konvencionalne ženske odjeće i stvorim razliku.

 

Dakle, gdje je Via Delle Rose?

 

Kao Via Delle Rose započeli smo 2004. Godine sa sjedištem u Italiji. Od 2007.kao drugačiji, privlačimo pažnju i širimo se u druge zemlje.Danas možete vidjeti, čuti I kupiti Via Delle Rose u 20 zemalja svijeta.

 

 

Diplomske kolekcije studenata Fakulteta za dizajn i multimediju UDG

Na ovogodišnjem jesenjem Fashion Connectionu biće prikazane četiri diplomske kolekcije, studenata Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica. Ovogodišnji diplomci : Sara Kotlaja, Gordana Bulatovic, Šejla Muratović i Jovana Dulović u svojim radovima bavili su se različitim temama koje prate kretanja savremenog čovjeka i društva. Sara je uradila kolekciju na temu vještačke inteligencije, dok su Gordana i Šejla oblikovale svoje kolekcije inspirisane muzikom “Orchestra” i “Hart beat”, Jovana je proučavala generacije i kulturu beatnika kao i njhov stil života i prevela ga u jezik savremenog modnog izražavanja. Ono što je ove godine zajedničko za sve četiri kolekcije je istraživanje vještačke ili prirodne inteligencije kroz zvuk/ beat/ impuls. Svaka od kolekcija se medjusobno razlikuje i prikazuje raznovrsnost studija i interesovanja svakog od studenata.

Diplomske kolekcije su rađene pod mentorstvom Tijane Todorović.

22 xiaomi fashion connection

Lazar Ilić – kolekcija koja slavi život

Druga noć modne manifestacije  “Xiaomi Fashion Connection” 28. oktobra na lokaciji restorana Porto u Podgorici biće u znaku revije kreatora Lazara Ilića pod nazivom ,,Slavimo život”.  Revija je, kako dizajner kaže,  podijeljena u sedam segmenata, i šalje snažne poruke  poštovanja i divljenja svim ženama koje se  bore protiv karcinoma. Sedam skupocjenih haljina Ilić će donirati NVO “Zdrava Dona Montenegrina”. Sredstva prihodovana od prodaje haljina biće upotrijebljena za kupovinu medicinskog aparata namijenjenog odjeljenju onkologije Kliničkog centra Crne Gore.

 

“Ova kolekcija od 35 modela je definitvno bila izazov u svakom smislu te riječi za mene. I nimalo nije bila lak zadatak. Igrao sam se  stilovima, krojevima materijalima…… Izlazio sam iz svoje zone komfora, što je i bila glavna ideja vodilja u ovoj kolekciji. Osim samog dizajna veliki akcenat je na stajlingu, jer svaki model je napravljen u jednom smjeru, a u potpuno drugom je otišla stilizacija. Trebalo je spojiti nespojivo i da se svaki model može  nositi na više načina. To mi je bio najteži, ali i najdraži dio posla. U okviru kolekcije je sedam različitih segmenata koji su svaki za sebe posebni, a opet čine  cjelinu. Konačno sam uspio u toj zamisli i to sjajno izgleda. Od materijala sam nastojao da spajam ono što se obično ne spaja: pliš sa muslin svilom, taft sa skajem…od kože sam pravio modele koji se inače ne bi radili od kože…Svaki segment je koloritan, od bijele, crne do minta i leopard printa, te bež i zlatne koje su moje prepoznatljive boje. Modeli će biti upotpunjeni Ameli nakitom posebno rađenim za reviju – kaže Ilić.

Posljednji Događaji