najzgodniji turski glumci

Ovo su najzgodniji turski glumci: Za njima uzdišu žene širom svijeta

Glumački talent osigurao im je mjesto u turskim serijama, ali odličan izgled doveo ih je do pozicija na listi najzgodnijih muškaraca.

Čak pet turskih glumca, plastični hirurzi iz Los Angelesa uvrstili su u top 100 muškaraca na svijetu.

Donosimo vam ovu listu u nastavku.

Kıvanç Tatlıtuğ

Domaćoj publici je poznat po ulogama u serijama ‘Gumuš’, ‘Strasti Orijenta’, ‘Bijeg’. Zbog dobre glume i još boljeg izgleda Kivanç Tatlitug postao je miljenik žena.

Danas nosi titulu turskog Brad Pitta, a 2016. godine se oženio stilisticom Basak Dizer. Vjenčali su se u Parizu, piše story.hr.

U jednom od intervjua glumac je otkrio da je odmah znao da je ona prava žena za njega

nače, ovaj glumac porijeklom je iz Bosne i Hercegovine.

Rođen je 20. septembra 1983. godine u Adani na sjeveru Turske. Bio je uspješan košarkaš, a na nagovor majke prijavio se na natjecanje za Model of the World 2002. godine i pobijedio.

Od tada je profesionalni model i glumac. Najutjecajniji turski list Hurriyet proglasio ga je 2009. godine najzgodnijim muškarcem u Turskoj.

Can Yaman

Harizma, sjajan smisao za humor, ležernost i nevjerojatna inteligencija odmah će vas očarati i pretvoriti u njegova obožavatelja, odnosno obožavateljicu, čak i ako nemate pojma ko je on – tako kolegice opisuju sve popularnijeg turskoga glumca, 31-godišnjeg Cana Yamana koji je nedavno, prema pisanju ženskih časopisa, dobio titulu savršenog muškarca.

Ovaj talentirani umjetnik kojega krasi pomalo divlji izgled ima albanske gene, a proslavio se ulogama u popularnim turskim sapunicama.

Alp Navruz

Iako ima diplomu tehničkog fakulteta, 31-godišnji Alp Navruz život je posvetio glumačkoj karijeri, ali u svijetu slavnih smeta mu što većina najprije primjećuje njegovo tijelo, a ne talent.

“Laska mi titula jednog od najatraktivnijih turskih glumaca. Nemojte sad misliti da sam umišljen, ali kome srce ne bi zatitralo na tako lijep kompliment”, kaže Alp.

Prije nego što se počeo baviti glumom u filmovima i televizijskim serijama, atraktivni Turčin, porijeklom iz Istanbula, radio je kao model.

Serkan Cayoglu

U Njemačkoj su u proljeće 1988. godine blizanci Erkan i Serkan Chayoglu u porodici turskih iseljinika. Kako je jednom izjavio, nikada nije sanjao da će postati glumac.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Njemačkoj.

pak, kao student shvatio je da ga privlači umjetnost glume i utemeljio je malo kazalište s prijateljima sa sveučilišta.

Nakon diplome, odlučio se vratiti kući. Kao što sam tvrdi, Njemačka je zemlja standarda i discipline, a on se osjećao mnogo ugodnije i slobodnije u svojoj domovini.

Burak Özçivit

Burak Ozčivit (Burak Özçivit) je turski glumac i model, na našim prostorima najpoznatiji po ulozi Bali-bega u hit seriji „Sulejman Veličanstveni“. Rođen je 24. decembra 1984. godine u gradu Mersin, na jugoistoku Turske. Oženjen je glumicom Fahrije Evcen (Fahriye Evcen). Živi i radi u Istanbulu. Karijeru je započeo kao model, a 2005. godine je proglašen najboljim modelom u Turskoj, te drugim najboljim na svetu. Slikao se za naslovnice magazina „Meri Kler“ („Marie Claire“) i „Glorija“ („Gloria“). Prvu ulogu dobio je 2006. godine u seriji „Minus 18“ („Eksi 18“), a planetarnu popularnost doživeo je nakon uloge Bali-Bega Malkočoglua u seriji „Sulejman Veličanstveni“. Osvojio je brojne međunarodne filmske nagrade, a magazin „GQ“ ga je dva puta proglasio glumcem godine. Ozčivit je jedan od najpopularnijih glumaca u Turskoj, a na društvenim mrežama ga prati više od pet miliona ljudi.
Trenutno glumi Sultana Osmana u drugoj sezoni jako popularne serije.

(radiosarajevo)

 

Recent Posts