OVO JE HRVATSKO ČUDO OD DJETETA: Maša je rođena s tek 450 grama, pet mjeseci trajala je borba za život, a sada je potpuno zdrava otišla kući!

Poslije pet mjeseci mala je Maša  po prvi put od rođenja napustila Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu gdje su joj ljekari doslovno spasili život.

Naime, djevojčica je rođena s tek 450 grama u 27. nedjelji trudnoće svoje majke pa je bila životno ugrožena, a dodatni problem nastao je zbog toksične upale crijeva s perforacijama.

Ljekari su se pet mjeseci borili za njezin život, a Maša je imala nekoliko operacija crijeva, ali i oka, no napokon  je kao zdrava beba otišla sa svojom majkom kući.

Ovo je izuzetan medicinski uspjeh o čemu svejdoči činjenica da su u svijetu tako male bebe uspjele preživjeti u samo tri slučaja i to Emilija iz Njemačke, Abigail iz Engleske te Maša iz Hrvatske.

– Današnji dan veliki je i značajan ne samo za Klaićevu nego i za druge dvije bolnice KBC Sestre Milosrednice i KBC Zagreb, koje su takođe sudjelovale u spašavanju djevojčice, ali i za hrvatsku medicinu. Integriranim pristupom multidiscipliniranog liječničkog tima spasili smo ljudski život i to je svjetski uspjeh – rekao je Goran Roić, upravnik Klinike za dječje bolesti Zagreb.

ISTOPITE MASNE NASLAGE POMOĆU OVE VJEŽBE! (VIDEO)

Ministar zdravstva Milan Kujundžić čestitao je ljekarskom timu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, KBC Sestre milosrdnice i KBC Zagreb na izuzetnom poduhvatu. – Potvrdili ste da je hrvatska medicina prvenstveno zahvaljujući znanju, vještini, entuzijazmu pojedinaca koji bezrezervno daju najviše što se se može dati, na visini svjetske medicine. Također, potvrđuje da postoji nasušna potreba napraviti Nacionalnu dječju bolnicu s porodilištem i ne vidim niti jedan razlog da ne napravimo kao fazu A Nacionalnu dječju bolnicu i Nacionalnu sveučilišnu bolnicu – kazao je Kujundžić.

(Ekskluziva)

 

Recent Posts