Ovakva šminka će se nositi tokom jeseni 2015.

Šminkeri savetuju da obavezno isprobate ova 3 mejkap trenda koji će biti hit tokom hladnijih mjeseci….

Da li se i vi osjećate malo neobično kada već u avgustu počnete da razmišljate o jesenskoj modi i beauty trendovima? Ali kao što svi znamo, za mjesec dana ćemo već debelo zakoračiti u jesensko vreme (iako, još uvek ne kalendarski) i moramo se informisati šta će biti HIT tokom jeseni i zime 2015.

Primetili smo da su 3 ključna makeup trenda u svetskim medijima i  koji nam se čine savršenim za prelazak iz ljetnjeg u jesensko izdanje. Uz pomoć nekoliko fenomenalnih proizvoda i tehnika koje vam danas predstavljamo, dajemo vam mogućnost da izgledate fantastično.

Iskreno, strobing je jedan već postoji trend koji su stručnjaci samo pažljivo zamaskirali kao novi koncept, ali je i dalje jedan od naših najdražih .

Naglašavanjem određenih djelova lica (highlighterom) koja su vam posebno draga apsolutno je savršena ideja ako nas pitate. Izaberite formulu koja odgovara vašem tipu kože (tekući ili kremasti proizvodi za suvu kožu, prah za sve sklonije masnijoj koži) i odaberite proizvod s umerenom dozom čestica za izgled savršene kože.

Umjesto da konturirate lice i jagodice, ova tehnika podrazumijeva samo nešto intenzivnije nanošenje highlightera kako biste podigli celokupnu strukturu vašeg lica i na taj način dobili svjež, mladoliki izgled bez oštrih linija.

Baking

Ovaj trend definitivno nije ono što bismo inače nazvali “I-woke-up like this”, ali je savršen za večernjedogađaje ili ludi provod s prijateljicama.

Koncept uključuje pravilnu hidrataciju i pripremanje područja oko očiju prije nanošenja korektora visoke moći prikrivanja, a zatim na to isto područje, vlažnim sunđerom za šminkanje nanesite veće količine pudera u prahu ili transparentnog pudera kako biste fiksirali korektor koji se nalazi ispod.

Ključ cjele tehnike jeste – strpljenje! Naime, trebate ostaviti puder 10-tak minuta na licu kako bi za to vreme “učinio magiju”  ili drugim rečima, kako biste mu zaista dozvolili da u potpunosti fiksira korektor pre nego odstranite višak s kože.

Nejasni obrisi usana

Verovatno jedan od najneobičnijih i najboljih trendova koje smo vidjeli u poslednje vreme.

 

Usne koje nemaju jasne obrise potpuno dominiraju beauty scenom, a cjeli koncept je bio da jarke usne učini nježnim i suptilnim.

Tehnika aplikacije je upravo ono što čini ovaj trend modernim – linije usana se “brišu” s komadićem vate ili pak nježnim utapkavanjem boje na usne koristeći samo vlastite prste.

Izvor: Nezavisne

Recent Posts