Ova aplikacija prepoznaje zbog čega beba plače (VIDEO)

Sledeći korak je da se napravi dovoljno velika baza podataka plača i zvukova koje bebe prave, kako bi roditelji širom svijeta mogli da je koriste.

Svaki put kada djete zaplače, roditelji nagađaju o čemu se radi: da li je gladna, da li je žedna, da li joj je mokra pelena, da li je nešto boli, raste zub… Ali, tome je možda konačno došao kraj. Neuropsiholog iz Kalifornije, Arijana Anderson, i sama majka četvoro djece je osmislila aplikaciju za mobilni telefon koja tumači bebin plač.

Upotreba aplikacije “Chatter Baby” je jednostavna, telefon držite blizu bebe da “sasluša” plač vašeg djeteta i da vam ponudi rešenje. Za sada program nudi samo tri razloga – glad, nervozu i bol, ali programeri navode da je krajnji cilj da aplikacija nauči da prepoznaje više emocija.

– Učite “Chatter Baby” o svojoj bebi, možete da idete po listi i da označite neke od razloga: nadutost, strah, razdvajanje od roditelja, dosadu, bol. – kaže Anderson.

Aplikacija je veoma korisna i za osobe sa oštećenim sluhom. Andreson tvrdi da se struktura plača razlikuje od zemlje do zemlje. Sledeći korak je da se napravi dovoljno velika baza podataka plača i zvukova koje bebe prave, kako bi roditelji širom svijeta mogli da je koriste.

(Telegraf.rs)

Recent Posts