Pazar

Otvoren drugi Podgorički praznički pazar

Gradonačelnik Ivan Vuković, prilikom otvaranja, poželio je dobrodošlicu na Pazar, te istakao da će ponuda iz godine u godinu biti još bogatija.

 

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i djevojčica Simona Rakonjac, najvjernija čitateljka Dječjeg odjeljenja Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”, uključivanjem dekorativne rasvjete otvorio je večeras Podgorički praznični Pazar na Trgu nezavisnosti.

“Drago nam je što smo istrajali u namjeri da glavnom gradu podarimo onaj sadržaj zbog koga smo do prošle godine morali da idemo u veće evropske gradove. Međutim, sad ono što imamo u neposrednom okruženju, u Beogradu, Zagrebu, Budimpešti, Beču imamo i u Podgorici i ovaj Pazar će svake godine biti sve ljepši i sadržajniji”, istakao je gradonačelnik Podgorice na otvaranju Podgoričkog prazničnog Pazara.

On se zahvalio partnerima Glavnog grada, Turističkoj organizaciji Podgorice i Culture Club Podgorica, kao i sponzorima i svima koji su prepoznali značaj i podržali ovaj projekat.

“Ovo je ta evropska Podgorica o kojoj smo govorili i o kojoj smo sanjali. Ovo je najljepše lice ovoga grada i ponosan sam zbog toga”,  zaključio je Vuković.

 

Turistička organizacija Podgorice je nagradila pojedince i kolektive koji su svojim radom i zalaganjem doprinjeli podizanju kvaliteta i dodatnoj promociji turističke ponude grada.

“Ovdje smo da zajedno sa vama podijelimo zadovoljstvo dinamičnim razvojem našeg grada i iskristalisanim brendiranjem za koje smo zaslužni svi zajedno, kako građani tako i privredni subjekti i gradske službe i preduzeća. Naš grad je prije pet godina bio grad kroz koji su turisti prolazili i nijesu se puno zadržavali. Danas imamo potpuno novu sliku, novu razglednicu Podgorice, jer naš grad postaje prepoznatljiv i nudi kvalitetan turistički proizvod. Večeras ćemo nagraditi one koji su doprinijeli da tiristička ponuda Podgorice bude na zavidnio nivou i da naša Podgorica bude prepoznatljiva na turističkim mapama Evrope, ali i dalekim svjetskim tržištima”, kazala je direktorica Tursitičke organizacije Podgorice Tatjana Popović.

Na Pazaru večeras nastupaju Zemlja gruva i Sevdah kvartet.

Novogodišnje pismo prosječnom crnogorskom muškarcu

Pazar će trajati do 2. januara.

Recent Posts