OTAC DONIRAO BUBREG SINU GORANU: Nisam mogao da ga gledam kako se muči

Bratislav Milošević (56) iz ražanjskog sela Grabovo donirao je bubreg svom sinu Goranu (31), koji je zbog teške bolesti bio prinuđen da se dijalizira čak četiri puta dnevno.

Hirurška intervencija obavljena je na Klinici za kardiohirurgiju u Nišu, uz učešće više od 40 medicinskih radnika različitih specijalnosti.

Operacija je protekla uspješno, pa će Goran normalno nastaviti život, nadoknaditi sve ono što mu je bilo uskraćeno posljednjih godinu dana otkako su mu otkazali bubrezi. Kaže da žali za vremenom koje mu je oduzeto, jer je na svakih šest sati morao na hemodijalizu, te da će novu šansu za život koju mu je pružio otac iskoristiti na najbolji način, prenosi Kurir.

“Bilo mi je veoma teško, nisam mogao ništa da radim, život mi je bukvalno stao. Više sam bio u bolnici nego kod kuće, prestao sam da radim i da pravim planove za budućnost. Kada mi je otac kazao šta je namjerio da uradi, prvo sam pomislio „šta ako mu se nešto desi“. Međutim, on je čvrsto odlučio da mi da bubreg i evo, na sreću, zahvaljujući ljekarima, dobro smo i on i ja”, rekao je Goran.

Njegov otac Bratislav kaže da se više obradovao sada nego kada mu se sin rodio.

“Nisam mogao da dozvolim da se on muči u 30 godina, a ja da živim normalno u mojih 56. Osjećao sam se strašno gledajući ga kako mu život prolazi na dijalizi. Odlučio sam da mu pomognem kako sam jedino mogao, svojim bubregom”, tvrdi Goranov otac.

Posrećilo se, sve je dobro prošlo, ljekari kažu da je to idealna transplantacija. Sada sam najsrećniji otac jer je moj sin dobio drugi život. Hvala svima koji su učestvovali u operaciji, što su mu to omogućili – kaže Goranov otac.

“Čim stanem na noge, vraćam se moleraju, to mi je zanat, a onda redom, zasnovaću porodicu i biti uvjek uz svoga oca jer mi je po drugi put darovao život”, priča Goran.

U Crnoj Gori se od 2016. prirodni priraštaj smanjio skoro duplo

Baš kao i sin, tako i Bratislav želi da mu se nasljednik što prije vrati normalnim aktivnostima koje je morao da ostavi po strani tokom borbe sa bolešću. Potajno se nada da će doživjeti da dobije unučiće i od sina.

“Sada će i on moći sve što i njegovi vršnjaci, želja mi je da ga oženim, od ćerki imam unuke, pa bih voleo da i on dobije potomstvo”, naveo je ponosni i hrabri otac.

(Volim Podgoricu)

Recent Posts