ODRZANA MANIFESTACIJA POVODOM SVJETSKOG DANA UCITELJA

Tržni centar „Bazar“ je organizovao manifestaciju namijenjenu učiteljima i njihovim učenicima, povodom Svjetskog dana učitelja, 5. oktobra.  Učenici su uz pomoć roditelja pisali poruke, pisma, priče, pjesme i crteže svojim učiteljima i na taj način im pokazali mali znak pažnje osobama koje im  pomažu u rastu, razvoju i edukaciji.

Odlukom iz 1994. godine, UNESCO je proglasio 5. oktobar Svjetskim danom učitelja. Ovaj datum je prava prilika da se pokaže kako je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih faktora za ukupan razvoj društva.

Upravo zato, „Bazar“ je priredio za sve posjetioce i učesnike zabavan program koje je sve prisutne oduševio. Za sjajan provod su zaslužni drugari iz modne agencije „Zu Models“ koji su nosili novu kolekciju dječije radnje “Menda”,  umjetnički centar „Korak“, dječija igraonica “Zujalica”,  kao i brojni mladi talentovani pjevači.

Tokom proteklih dana djeca su bila vrijedna i poslali veliki broj pjesama i priča. Pobjednik ovogodišnjeg konkursa je Milica Prelević, koja je napisala prelijepu pjesmicu svojoj učiteljici.​

Recent Posts