zodijaku

Odlučna, brižna i zavodljiva: Ona je NAJBOLJA žena u cijelom Zodijaku!

Njena najveća snaga leži u dva pobjednička kvaliteta koje posjeduje – osjećajnost i strpljivost. Blage je naravi, ali to ne znači da se njome može manipulisati. O mnogo čemu ima čvrsto mišljenje koje se teško može promijeniti, a ako neko pokuša da “testira” njene granice, probudiće njen vatreni temperament.

Ona je – žena Bik!

Ipak, ova dama izbjegava da pokazuje svoj temperament, jer u životu teži ravnoteži i sigurnosti. Voli prirodu i najviše od svega želi da živi u prijatnom i raznobojnom okruženju. Nije avanturista i ne voli da rizikuje, zbog čega ne zna najbolje da se nosi sa naglim promjenama.

Bolje funkcioniše u rutini i jednoličnosti, zbog čega gotovo nikada ne traži sama velike životne promjene, već ih izazovu neki spoljni faktori. Ipak, kakva god joj iskustva život donese, brzo uči iz njih i vrlo vjerovatno neće dva puta ponoviti istu grešku.

Veze i brak

Jedan je od najpredanijih i najodanijih horoskopskih znakova. U vezu nikad ne srlja, jako joj je važno u potpunosti da upozna partnera i bude sigurna da je izabrala onog pravog prije nego što se obaveže i upusti u ozbiljnu vezu. A jednom kada se obveže, to je vjerovatno zauvjek.

Muškarac koji želi da je osvoji mora da bude spreman na dosta udvaranja i zavođenja, jer to je put do srca ove žene. Onaj koji je osvoji, od nje će dobiti jako mnogo, jer ženi rođenoj u ovom horoskopskom znaku u prirodi je da se brine za druge, zbog čega će se u vezi truditi da daje što više, sve dok joj je partner odan i vjeran i dok joj pruža osjećaj sigurnosti i zaštite.

Mnogi koji su proživeli to iskustvo, opisuju ženu Bika kao očaravajuću ljubavnicu. U ljubavi najbolje se slaže sa Rakom, Djevicom, Jarcem i Ribom.

Prijateljstvo

Imate prijateljicu koja vam je u spomenar u osnovnoj školi napisala “najbolje prijateljice zauvjek”? Ako ste godinama posle i dalje najbolje prijateljice, velika je vjerovatnoća da je ta prijateljica rođena u znaku Bika. Svoja prijateljstva shvata ozbiljno, njeguje ih, a svojim prijateljima nesebično se posvećuje i ostaje im lojalna.

Zauzvrat, od prijatelja očekuje istu lojalnost i ako bude tako, prijateljstvo će trajati zauvjek. Za sreću joj nije potrebna horda prijatelja, njen moto je “kvalitet umjesto kvantiteta”, i to važi za većinu područja njenog života, ne samo za prijateljstvo. Ljude koji joj se ne sviđaju prije će ignorisati nego započinjati svađu s njima.

Izgled

Velike, ekspresivne oči sa spuštenim kapcima, punije senzualne usne, vitak, elegantan vrat, širi grudni koš i krupnija građa neke su od fizičkih odlika tipične žene Bika. Vrat je dio tijela kojim vlada ovaj znak, pa je kod žene Bika vrlo često izražajan i vole da ga istaknu ogrlicama, lančićima, šalovima i maramama.

Građa tijela obično je robusnija, pa su srednje visine ili malo ispod prosjeka. Lice je obično četvrtasto ravnih crta, dok je glava prilično okrugla. Imaju manje uši priljubljene uz glavu i okruglu, nekad i bucmastu bradu sa šarmantnom rupicom. Nos je obično kraći sa podignutim vrhom i proširenim nozdrvama. Krase ih blage i nježne oči i pogled “kao kod psa”, a pripadnici jačeg pola teško odolevaju zavodljivom šarmu kojim te oči zrače.

Većina žena rođenih u znaku Bika može da se pohvali odličnim stasom, pa i u starijoj dobi izgledaju mladoliko, svježe i snažno.

Stil

Životni moto žene Bika je “kvalitet umesto kvantiteta”, što se snažno očitava i u njenom stilu odijevanja. Kupuje samo kvalitetnu robu sašivenu od najfinijih materijala, a poznata je i po svojoj sklonosti ka dizajnerskoj odjeći.

U ormaru tipične žene Bika uvijek će se naći kostim ili odijelo šiveno po mjeri, jer ova žena zna da odjeća koja savršeno pristaje nikad neće izaći iz mode.

Bosanac junak dana: Najvrednija isporuka kurira DHL-a Harisa Softića

Praktične, otmjene i sa puno ukusa, ove žene će prije izabrati cipele sa ravnom petom sa diskretnim ukrasom na njima nego štikle, i besprekorno sašivene pantalone nego mini suknju. Njihova suptilnost jasna je i u izboru boja koje preferira, redom neutralne i pastelne poput bež, beličaste i kaki, sa smeđim ili zlatnim akcentima. Međutim, odlično joj stoje i ružičasta i zelena.

Što se tiče frizure i šminke, njen zaštiti znak su “smokey eyes” i duga, raskošna kosa. Nikad joj nije žao da da više novca kako bi njena kosa bila što ljepša, a najdraži su joj proizvodi oni koji kosi daju volumen i lijep miris.

Žena Bik će u kupovinu uvijek ići planirano i neće besciljno lutati po prodavnicama. Pritom će dobro proučiti od kakvih materijala je ta roba napravljena, jer jeftina sintetika ne dolazi u obzir. Imaju i jednu simpatičnu naviku – mirišu materijale kako bi bile sigurne da su prirodni i kvalitetni.

Izvor: zadovoljna.hr

Recent Posts