Od sjutra u Crnoj Gori INTERNET APOTEKA: Evo kako da je KORISTITE

Novi servis eApoteka, putem koje će svim osiguranicima Fonda za zdravstveno osiguranje preko portala eZdravlje i mobilnih aplikacija, biti dostupna informacija o stanju zaliha lijekova u svim državnim i određenom broju privatnih apoteka u Crnoj Gori, biće puštan u rad sjutra, kazao je Dnevnim novinama direktor FZO Sead Čirgić.

“Fond za zdravstveno osiguranje planira da od srijede 5.12. u rad pusti novi, po redu četvrti elektronski servis eApoteka, putem kog će svim osiguranicima Fonda za zdravstveno osiguranje, preko portala eZdravlje i mobilnih aplikacija, biti dostupna informacija o stanju zaliha lijekova u svim državnim i određenom broju privatnih apoteka u Crnoj Gori. Trenutno je u završnoj fazi testiranje prenosa podataka iz Montefarma, što znači da će od navedenog datuma biti moguće izvršiti uvid u raspoloživost propisane terapije u svim državnim apotekama”, saopštio je Čirgić.

Prema njegovim riječima, istovremeno se ulažu napori kako bi se što veći broj privatnih apoteka uključio u sistem od samog starta, a to, kako ističe, u najvećoj mjeri zavisi od njihovog angažmana i, u ovom momentu, od njihove zainteresovanosti.

NEROTKINJA KOJA SE DANAS POMOLI DOBIĆE DIJETE: Ovo su vjerovanja za današnji veliki hrišćanski praznik!

“Dakle, zainteresovane privatne apoteke će se sukcesivno priključivati, u skladu sa dinamikom prilagođavanja njihovih informacionih sistema za povezivanje sa Integralnim informacionim sistemom zdravstva”, istakao je Čirgić.

Takođe, on naglašava da je ovo je nastavak aktivnosti koje FZOCG kontinuirano sprovodi u cilju unapređenja dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga.

(Volim Podgoricu)

Recent Posts