Žabljak INTERESOVANJE

Očekuju veliku popunjenost – Raste INTERESOVANJE za novogodišnje praznike

Žabljak će po svemu sudeći za novogodišnje praznike biti jedna od najinteresantnijih destinacija u Crnoj Gori, bez obzira na neizvjesnost zbog epidemioloških prilika. Da je tako potvrdili su TVCG i u lokalnoj turističkoj organizaciji.

“Ove godine smo imali jednu atipičnu sliku, nijesmo imali rani buking kako smo navikli, ali iz dana u dan raste interesovanje, posebno za novogodišnje praznike”, kazala je Vanja Šarović Krgović.

Žabljak ima oko 800 ležajeva u hotelima i preko 3.000 u domaćoj radinosti. Za sada je privatni smještaj interesantniji za novogodišnju doček.

“Moji apartmani, kao i mojih prijatelja su popunjeni još prije desetak dana. Vlada ogromno interesovanja i mislim da će Nova godina da bude baš dobra na Žabljaku”, istakao je vlasnik apartmana “Highlander” Đoko Krstajić.

Većina hotela na Žabljaku nije otvorena, pa preciznih podataka o bukingu nemaju u lokalnoj turističkoj organizaciji.

“Prema nekim informacijama, imamo različito interesovanje, od onih hotela koji su popunjeni do onih koji nijesu zadovoljni brojem rezervacija”, kaže Šarović Krgović.

Većina hotela nije otvorena i neće biti do 20. decembra, ali su hotelijeri sa kojima je razgovarao reporter TVCG kazali da su iznenađeni interesovanjem kada je u pitanju novogodišnji doček.

“Trenutno to je nekih 70 do 80 odsto popunjenosti za Novu godinu što je bolje nego prethodnih godina. Raduju nas i nove zdravstvene mjere koje nam idu u prilog”, kazao je Bojan Šutović ispred hotela “Soa”.

“Imamo dosta gostiju iz regiona, mjere nam idu u prilog, jer je dozvoljena muzika i doček Nove godine, tako da uz te mjere očekujemo i interesovanje nakon praznika”, napomenuo je Danilo Radojević iz hotela “Enigma”.

Nove epidemiološke mjere obradovale su turističke poslenike. Samo da budu dobre epidemiološke prilike i da bude snijega, pa će biti i dobra posjeta za novogodišnje i božićne praznike koji se poklapaju sa početkom zimske sezione za koju ne treba brinuti, uvjeravaju ovdašnji turistički radnici.

(rtcg)

Recent Posts