Očekuje nas NAJDUŽI policijski čas do sada: Trajaće 60 sati, a ovo su savjeti šta treba da uradite prije početka zabrane kretanja

To znači da građani neće moći da napuste svoje domove od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru, što je ukupno 60 sati

Iako prvobitno najavljena samo za Beograd i Niš, policijski čas u trajanju od 60 sati je mjera koja će biti doneta za cijelu Srbiju.

To znači da građani neće moći da napuste svoje domove od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru, što je ukupno 60 sati.

Iako prvobitno najavljena samo za Beograd i Niš, policijski čas u trajanju od 60 sati je mera koja će biti doneta za celu Srbiju.

To znači da građani neće moći da napuste svoje domove od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru, što je ukupno 60 sati.

Da li će mera koja je doneta za vlasnike ljubimaca, odnosno da mogu da ih šetaju u subotu od 23 časa do 1 ujutru i u nedelju od 8 do 10 ujutru ostati na snazi nije još precizirano.

To znači da morate da se organizujete pre svega sa nabavkom namirnica, ali i lekova, kao i sa iznošenjem smeća.

Kako biste izbegli gužve, koje se neminovno stvaraju zbog skraćenog radnog vremena marketa, najbolje bi bilo da namirnice koje su vam potrebne za vikend kupite već danas. Jedan od saveta je i da u nabavku ne idete bez spiska, i ako je moguće u radnju koja vam je već poznata, kako bi se što manje zadržavali u zatvorenom prostoru, koji nije vaš dom.

Isto se odnosi i na apoteke.

Kako bi vam vreme prošlo što bezbolnije, ukoliko nemate terasu ili dvorište, opremite se knjigama, filmovima i društvenim igrama kako bi ste vreme proveli što kvalitetnije.

Ono što vam preporučujemo je da smeće izbacite u poslednjem trenutku, kako bi ga do ponedeljka bilo što manje.

U kojim zemljama policijski čas traje 24 sata?

Takvu meru, pre svega je uvela država od koje je sve i počelo, odnosno Kina, ali u gradu Vuhan u provinciji Hubej.

Države koje su uvele zabranu kretanja u trajanju od 24 sata jesu i najveća evropska žarišta korona virusa: Italija i Španija.

Tu meru su do sada uvele i Grčka, Libija, Gana, Mali, Burkina Faso, Jordan, Indija, Saudijska Arabija (u nekoliko gradova), Emirati, Honduras, Argentina, Grenada, Novi Zeland i Montserat.

Prve mjere u Italiji uvedene su 25. februara, ali do 9. marta ljudi su još mogli neograničeno da se kreću.

Italija je zatvorena skroz 9. marta. Od tada samo po jedan član porodice može da ode do prodavnice i da prošeta psa 200 metara od kuće.

U Španiji je vanredno stanje uvedeno dan ranije u odnosu na Srbiju, a zabrana kretanja važi 24 sata na dan.

U Crnoj Gori NKT izneo detaljno nove mjere koje vaze od ovog vikenda, za sad imamo sistem ograničenog kretanja i imali smo mogućnost da subotom i nedjeljom tokom prijepodneva do 11h udaljimo iz svojih domova ali da se prdržavamo mjera okupljanja i uzdržavanja od socijalnih kontakata.

(novosti montenegroclick)

Recent Posts