rodila desetorke

Oboren još jedan svjetski rekord! Žena je rodila desetorke!

Južnoafrikanka Gosijame Tamara Sitole tvrdi da je rodila desetorke, što je svjetski rekod, ako ljekari potvrde da je ovo istina.

Ova 37-godišnjakinja, koja već ima 6-godišnje blizance, navodno je rodila sedam dječaka i tri djevojčice carskim rezom u bolnici u Pretoriji u ponedeljak uveče.

Njen suprug Tebogo Tsotetsi, inače trenutno nezaposlen, rekao je novinarima da je “srećan i emotivan” zbog novonastale situacije, prenosi “Daily Mail”.

Gosijame je istakla da je reč o prirodnoj trudnoći, iako su ovakve trudnoće gotovo uvek rezultat veštačke oplodnje, kad se više oplođenih embriona stavlja u materice kako bi se povećale šanse da pacijentkinja zatrudni.

Ovakve vijesti stižu samo mjesec dana nakon što je Halima Kise sa Malija rodila devetoro djece u bolnici u Maroku, ali je ona zatrudnela veštačkom oplodnjom.

Vijesti su objavljene u lokalnim novinama “Pretoria News”, a svi svetski mediji su preneli ovu zanimljivost, iako niko od njih nije uspeo da stupi u kontakt sa ljekarom ili porodilištem.

“Imamo sedam dječaka i tri djevojčice. Bila je trudna sedam mjeseci i sedam dana. Srećan sam i pun emocija. Ne mogu puno da pričam”, rekao je suprug ove žene za tamošnje medijie.

Sitole, inače vlasnica prodavnice, pre porođaja rekla je da su joj ljekari prvobitno rekli da nosi šestorke, pa osmorke, a tek tokom porođaja otkrivene su još dve bebe. Ona je imala komplikovanu trudnoću – mučili su je bolovi u nozi i česte jutarnje mučnine.

Nije navedeno u kakvom su zdravstvenom stanju bebe.

Inače, trenutni svjetski rekord drži Nadija Sulman koja je 2009. godine u bolnici u Kaliforniji rodila osmorke – šest dječaka i dve djevojčice.

Ova trudnoća je bila rezultat veštačke oplodnje, a bebe su se rodile devet nedelja pre termina.

Sve su preživele, Nadija je dobila nadimak “oktomama”, a nedavno su njena dječica proslavila 12. rođendan!

(ddl)

Recent Posts