Novac i dugovječnost: Da li znate KO ŽIVI DUŽE, SIROMAŠNI ili BOGATI?

Jedna studija otkrila je zanimljive podatke.

Novo istraživanje sugeriše da bogatstvo može da vam produži životni vek za gotovo jednu deceniju.

Studija koju je sproveo Univerzitetski koledž u Londonu (UCL) utvrdila je da oni koji su imućni češće žive duže i, što je vrlo zanimljivo, u odnosu na siromašne retko oboljevaju od teških bolesti ili imaju neki oblik invaliditeta.

U studiji koja je objavljena u časopisu “Journal of Gerontology”, stručnjaci su analizirali podatke više od 25.000 ljudi starijih od 50 godina iz Engleske i SAD. Istraživači su otkrili da, iako nije bilo velikih razlika između Velike Britanije i SAD kada je reč o očekivanom trajanju života, bogatstvo je imalo značajan uticaj na životni vek učesnika.

Podaci su pokazali da su bogati pedesetogodišnjaci u Engleskoj i Americi proveli u proseku 31 godinu u dobrom zdravlju, dok je kod njihovih vršnjaka lošijeg imovinskog stanja ovaj “dabar period” trajao između 21 i 22 godine.

Kad je reč o ženama, statistike su malo drugačije. Imućne predesetogodišnjakinje su provele 33 godine u dobrom zdravlju, dok su njihove siromašnije vršnjakinje imale 24-25 “zdravih” godina.

Počelo je “klimavo”, a onda… BRAVO, OVAKO SE PROSI DJEVOJKA! (VIDEO)

Dr Paola Zaninoto, vodeća autorka ove studije je izjavila:

“Iako je životni vek koristan pokazatelj zdravlja, takođe je od presudne važnosti i kvalitet života, koji direkto utiče na to koliko ćemo živeti.”

(Blic)

Recent Posts