Nikada niste jeli slađu: Piletina u sosu od senfa i meda je delikates bez premca! (RECEPT)

Potrebni sastojci za tri osobe:

 

  • Pileća prsa (oko 400 g)
  • Bagremov med
  • Biber
  • So morska
  • Čili u prahu
  • Kurkuma
  • Senf – dižon ili običan
  • Glavica crnog luka
  • Čen bijelog luka
  • Maslinovo ulje

Potrebni sastojci za tri osobe:

 

  • Pileća prsa (oko 400 g)
  • Bagremov med
  • Biber
  • So morska
  • Čili u prahu
  • Kurkuma
  • Senf – dižon ili običan
  • Glavica crnog luka
  • Čen belog luka
  • Maslinovo ulje

IDEALNA POSLASTICA ZA PROLJEĆNE DANE: Turski tradicionalni slatkiš gotov za 10 minuta!

Priprema:

 

U posudi pomješajte senf i med u razmeri otprilike 4:1 (3 velike kašike senfa i 1 velika kašika meda). Potom dodate 1 kašiku maslinovog ulja i začine ( biber, so, čili u prahu, kurkumu). Sve dobro sjedinite, a ukoliko vam se učini pregusto, dodajte kašiku vode.

 

Piletinu isjecite na režnjeve debljine prsta i umočite u napravljenu marinadu. Meso dobro natopite sa svih strana, najbolje prstima miješajte kako bi svuda ravnomerno upilo i ostavite da stoji u marinadi oko pola sata.

 

Zagrejte rernu na 180 C, a dok se rerna zagreva pripremite luk tako što ćete na ulju, na laganoj vatri propržiti crni i bijeli luk, dok ne dobije zlatkastu boju. Sklonite sa vatre i prebacite u vatrostalnu činiju podmazanu maslinovim uljem, tome dodajte meso koje ste držali u marinadi, prekrijte aluminijumskom folijom na kojoj ste probušili sitne rupice viljuškom.

 

Meso pecite u rerni na opciji sa uključenim ventilatorom (ukoliko je moguće), kako bi se ravnomerno ispeklo. Nakon 20 minuta skinite aluminijsku foliju i pecite još 20 minuta i pred kraj pojačajte temperaturu na 200 C i pecite još 10 minuta, da se gornji sloj zapeče.

 

Piletinu možete poslužiti uz mlade krompiriće – idealna je kombinacija!

(still kurir)

Recent Posts