toalet

Neobični trikovi sa toalet papirom: Uklonite mrlje sa odjeće, uklonite neprijatne mirise

Toalet papir ima niz drugih primena za koje možda do sada niste čuli:

 

Da li ste znali da se toalet papir može koristiti u kuhinji? Kada vam u tiganju ostane masnoća od prženja, nipošto je ne bacajte u sudoperu jer može zapušiti odvod. Uzmite malo toalet papira sa kojim možete upiti masnoću i baciti je u kantu za smeće.

Pojedine namirnice kao što su kobasice ili sirevi, umotajte u toalet papir i ostavite u frižider. Ovako umotani mogu duže trajati nego da ste ih čuvali u najlonskim vrećama ili u plastičnim činijama.

Kako da na vrijeme prepoznate da li vašeg tinejdžera nešto muči

Da biste uklonili neoprijatne mirise iz obuće, stavite malo toalet papira u svaku cipelu ili patiku i po jednu kašiku sode bikarbone. Sve ostavite da dostoji tokom noći, a ujutru izvadite papir. Videćete da se neprijatni mirisi više ne osećaju.

Ukoliko vaši prozori dobro ne dihtuju, pukotine možete zalepiti uz pomoć toalet papira. Evo kako:

 

Rastopite nekoliko sveća u lonac, pa dodajte kašiku biljnog ulja. Zatim trake od toalet papira umočite u rastopljen vosak i ulje pa zalepite na pukotine. Ovako “zakrpljen” prozor sprečava prodor vode i hladnog vazduha u kuću.

 

Rešite se mrlja na odeći uz pomoć toalet papira: Jedan listić toalet papira skvasite sa hidrogenom pa stavite na mrlju. Preko stavite čist i mokar peškir. Ostavite da odstoji neko vreme a zatim uklonite peškir i toalet papir. Videćete  da se mrlja “preslikala” na papir i da je potpuno nestala sa odeće.

 

Recent Posts