NEOBIČAN RAČUNAR IZ KOMPANIJE DELL: Prvi laptop sa bežičnim punjenjem

Novi laptop kompanije Dell pod nazivom Latitude 7285 je prvi uređaj ove vrste na svetu koji podržava bežično punjenje. Reč je o uređaju “dva u jedan” koji koristi operativni sistem Windows 10, a njegova prodaja je konačno počela. Cena iznosi 1.200 dolara.

NOVI laptop kompanije Dell pod nazivom Latitude 7285 je prvi uređaj ove vrste na svetu koji podržava bežično punjenje. Reč je o uređaju “dva u jedan” koji koristi operativni sistem Windows 10, a njegova prodaja je konačno počela. Cena iznosi 1.200 dolara, a nudi pristojne specifikacije među kojima je Initer Core i5-TY54 procesor, 8 GB RAM-a i 128 GB SSD memorije.

IMATE GA, A NE ZNATE DA GA KORISTITE: 10 TAJNIH FUNKCIJA PAMETNIH TELEFONA KOJIM ĆETE ZADIVITI SVE OKO SEBE

Laptop poseduje 12,3-inčni ekran rezolucije 2880×1920 piksela osetljiv na dodir. Napred je i kamera s Windows Hello sistemom koji omogućava logovanje prepoznavanjem lica. Poseduje dva Thunderbolt 3 USB-C porta, mikro SD slot, SIM slot i ulaz za slušalice.

Bežično punjenje je veoma slično onom koje koristi smartfon Samsung Galaxy S8, što znači da laptop treba postaviti na postolje za punjenje. U osnovnu cenu od 1.200 dolara ne ulaze tastatura s bežičnim punjenjem, kao ni postolje za punjenje, koji koštaju 380 i 200 dolara, što znači da kupac za tehnologiju bežičnog punjenja izdvaja 580 dolara, tako da ukupna cena celog paketa iznosi 1.750 dolara.

(novosti.rs)

Recent Posts