deca MOBILNIH telefona

NEMA VIŠE TELEFONA U ŠKOLI đaci od danas u klupama bez MOBILNIH

Prije mjesec danas vlada usvojila zakon o zabrani upotrebe mobilnih telefona u osnovnim školama

Francuski đaci se danas, posle ljetnjeg raspusta, u školske klupe vraćaju bez mobilnih telefona, nakon što je vlada prije mjesec danas usvojila zakon o zabrani upotrebe mobilnih telefona u svim osnovnim školama.

Zabrana se odnosi na korišćenje mobilnih telefona tokom cijelog dana, uključujući i odmore, izuzev u slučaju hitne potrebe ili dece sa invaliditetom.

Učenici su, po novom zakonu, dužni da isključe svoje telefone ili da ih ostave u ormariću, a nastavnici imaju obavezu da oduzmu telefone do kraja dana u slučaju nepridržavanja zakona, prenosi AP.

Srednje škole takođe mogu, ako žele, da primjene ovu meru.

 Ministar obrazovanja Žan-Mišel Blanke izjavio je da nova mera ima za cilj da pomogne djeci da se se usredsrede na časove, da se bolje socijalizuju i smanje upotrebu društvenih mreža.Svrha zabrane je i borba protiv maltretiranja putem interneta, kao i sprečavanje krađa i nasilja u školama.

Recite mu DA za cijeli život: Ovakav muškarac je idealan za vaš horoskop

Francuski parlament je 30. jula definitivno usvojio odluku o zabrani mobilnih telefona u školama, a ta odluka je danas, prvog dana nove školske godine, zvanično stupila na snagu.

Skupština je zakon usvojila kao rezultat kompromisa između dva poslanička doma, preneli su francuski mediji.

Prijedlog zakona poslanika partije Republika u pokretu (REM), podnet u maju, predizborno je obećanje predsjednika Emanuela Makrona, koje je ministar obrazovanja Žan-Mišel Blanke više puta potvrdio.

Poslanici stranke “Republikanci”, Socijalističke partije, partije “Nepokorni” i Komunističke partije bili su uzdržani tokom glasanja, zaključivši da novi zakon “neće ništa promjeniti”.

Dvanaest poslovnih zapovijesti mladog crnogorskog preduzetnika

S druge strane, ministar obrazovanja pozdravio je usvajanje zakona kao “zakona 21. veka koji šalje poruku francuskom društvu, ali i međunarodnom”.

(srbijadanas)

Recent Posts