Nema više lažnih: Jedan znak otkriva da je njen vrhunac pravi

Studije pokazuju da je preko 90 odsto žena u nekom trenutku odglumilo orgazam, najčešće da ne bi povrijedile partnerova osjećanja

Većina će se složiti da je glumljenje orgazma glupost koja ne koristi nikome, jer partner neće ni znati da nije “zadovoljio”, a onaj ko glumi klimaks smanjuje šanse da ga sljedeći put doživi s istim partnerom.

Dok oko 30 posto žena nema problema s redovnim doživljavanjem vrhunca, ostalih 70 odsto ga doživljava znatno rjeđe – otprilike tokom svakog petog odnosa, ali postoji čak 15 odsto žena koje otkrivaju da nikad nijesu doživjele seksualni vrhunac ili su to doživjele tek jednom do dva puta u životu.

Ipak, studije pokazuju da je preko 90 odsto žena u nekom trenutku odglumilo orgazam, najčešće da ne bi povrijedile partnerova osjećanja.

To ne zvuči tako neobično ako spomenemo činjenicu da oko 20 posto muškaraca vjeruje da su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora da glumi, odnosno da je nemoguće da je on nije zadovoljio, pa mora da laže.

Pokazatelji orgazma

Generalno, jasan znaki orgazma je grčenje mišića – najčešće vaginalnih, a mogu se pojaviti i grčevi u nogama. Kod pojačanog intenziteta stimulacije u kojima njen dah postaje kratak, a uzdasi glasniji, nakon postizanja pravog vrhunca ona će zastati, jer će joj trebati barem nekoliko sekundi za ‘oporava'k. Velikom broju žena nakon orgazma pocrveni dio prsa iznad dojki gdje je koža tanka zbog navale hormona, piše 24sata.hr.

To što glumi ne znači da ne uživa

Čak i ako glumi orgazam, to nipošto ne mora da znači da ona ne uživa u seksu. Naime, istraživanja pokazuju da je kod žena najveća aktivnost u centrima za uživanje u mozgu za vrijeme seksa, odnosno “na putu do orgazma”, dok neposredno prije samog vrhunca aktivnost naglo pada. S druge strane, kod muškaraca je aktivnost u tim dijelovima najveća upravo za vrijeme same ejakulacije.

(vijesti)

Recent Posts