NARKO-BABA (63) ŠOKIRALA SREMSKU MITROVICU: Uzgajala travu u podrumu, “zanat” ispekla u Holandiji!

Zora Kok, stara 63 godine, iz sela Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice, uhapšena je kada je policija u podrumu njene kuće otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane u vještačkim uslovima. Policajci su po dojavi došli u njenu kuću, ali su se šokirali kada su otkrili laboratoriju i ogroman broj sadnica.

 U akciji su zaplijenjene 254 biljke marihuane i oko 800 grama suhe marihuane spremne za prodaju. Inače, interesantno je da je Zora zajedno sa suprugom Geritom Kokom (77) uhapšena 2012. u akciji “Morava”, kada je u njihovoj kući takođe otkrivena laboratorija, ali tada nije odgovarala jer je on preuzeo krivicu na sebe.

Kako smo saznali, policija je na vrata Zorine kuće zakucala u četvrtak oko 9.30.

– Rekli su joj da traže drogu, ali je ona odbijala saradnju. Nije htjela ni reč da kaže. Ubrzo je otkrivena marihuana skrivena u saksijama, ormanima i na još nekim mjestima. Bila je upakovana i spremna za prodaju – objasnio je izvor Kurira.

Policajce je, međutim, tek čekalo iznenađenje.

– Kada su inspektori otišli u podrum, imali su šta da vide. U dvije pregrađene prostorije našli su više od 200 stabljika marihuane u raznim veličinama. Kao da su ušli u malu šumu droge. Kada je shvatila da više nema kud i kad su joj stavljene lisice, Zora se pravdala da ju je muka natjerala da se ovim bavi, uprkos tome što joj je penzija 500 eura – kaže naš sagovornik i dodaje da će istragom biti utvrđeno da li je imala saučesnike u poslu uzgajanja marihuane.

Prema saznanjima Kurira, Zora je godinama sa suprugom živjela u Holandiji i pretpostavlja se da je znanje o uzgoju marihuane stekla u toj zemlji. Inače, njen suprug Gerit je nakon hapšenja prije šest godina odležao kaznu, nakon čega je otišao u Holandiju, a ona je, po svemu sudeći, nastavila da se bavi istim poslom.

Nataša danima na tabetama za smirenje, angažovala i lajfkouča

Ekipa Kurira juče je bila u Velikim Radincima. U velikom dvorištu nalaze se glavna kuća i pomoćna zgrada, ali je kapija bila zaključana. Komšije kažu da je Zora živjela sama.

– Kada je odležao kaznu, Zorin muž je prije godinu dana zbog bolesti otišao u Holandiju. Zora je pričala da je trebalo da se vrati za mjesec dana, ali sada ko zna – rekla nam je komšinica.

(Kurir)

Recent Posts