Narednih pet dana nestabilno vrijeme i opasnost od podizanja mora, poplava…

Direktorat za vanredne situacije upozorio je da će Crna Gora narednih pet dana biti pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike i apelovao na građane i sve subjekte društva da aktivnosti prilagode najavljenoj meterološkoj situaciji.

Iz Direktorata su kazali da se u centralnim i južnim predjelima očekuje obilnija količina kiše, naročito naredna tri dana.

„Na sjeveru, u planinskim predjelima smjenjivaće se snijeg, susnježica i kiša. Očekuje se i jak južni vjetar na primorju, dok će na sjeveru kratkotrajni udari imati olujnu jačinu“, navodi se u saopštenju.

Iz Direktorata za vanredne situacije rekli su da se od danas do nedjelje očekuje naglo topljenje snijega.

Kako su naveli, postoji opasnost od podizanja nivoa mora, sa povremeno izraženim udarima talasa.

Iz Direktorata su kazali da zbog obilnih padavina može doći do povećanja vodotoka rijeka i jezera, a samim tim i mogućih poplava na područjima sa povećanim rizikom.

„Za pomenuti period, sistem zaštite i spašavanja će podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovim situacijama“, navodi se u saopštenju.

Iz Direktorata su rekli da su građanima na raspolaganju dežurni brojevi 112 ( Direktorata za vanredne situacije – OKC-a) i 123 (Služba zaštite i spašavanja), putem kojih se mogu informisati o stanju na terenu i o postupanjima u konkretnim situacijama.

 

Recent Posts