ŽIVA JAJA

NAPRAVILE HAOS! MILICA TODOROVIČ SA SESTROM OFARBALA ŽIVA JAJA PA IH TAKVE SLALE GOSTIMA: Majka im se ŠOKIRALA!

Pjevačica Milica Todorović Uskrs će provesti u Kruševcu sa porodicom, a zajedno sa majkom Jasminom otkrila je kako kod njih izgleda najradosnijih hrišćanski praznik i prisjetila se jednog peha sa jajima.

“Osim prošle godine kada smo bili zatvoreni, ranijih godina sam često radila i nisam bila s porodicom. Sada me raduje što mogu da budem sa njima, da se družimo, smejemo, kuckamo jajima”, rekla je Milica, a Jasmina je dodala:

Kod nas je veselo, to su trenuci koji se pamte. Spremamo hranu zajedno, farbamo jaja”.

Njih dve su se prisjetile i prošlogodišnjeg Miličinog peha kada je ofarbala živa jaja.

“Mama je ofarbala jedan deo, a drugi deo je ostavila za sestru i mene. Ta jaja su izgledala skuvano. I sestra i ja smo ih samo potopile u boju. Još smo se trudile, ukrasile ih, stavile one biljčice da izgledaju šareno, lepo. I kad je došla nedelja da se svi kuckamo, prvo je zapalo tati živo jaje. Ono se tako fino razlilo. Meni moraš sve da napomeneš. Trebalo je da mi kaže da nisu skuvana. Inače, kada sam bila mala, sestra i ja bismo farbale jaja, pa sam joj, ako polomi neko, pevala ‘Anđela, mama će te grditi’. A imala sam i pesmicu ‘sjajmo, sjajmo jaja'”, rekla je Milica, dok se Jasmina nadovezala:

“Onda je tu počelo opštenarodno veselje, jer svako drugo jaje nije bilo skuvano. A da ne pričam o jajima koja smo slali kad dođu gosti. Mada kurtoazno, niko se nije javio da su jaja živa. Prihvatam krivicu. Krenula sam da odmorim, a one su rekle ‘mama, nemoj ti sve da farbaš’. Rekla sam ‘okej, evo ova umotana ofarbajte vi’. Podrazumeva se da nisu skuvana”.

Njih dve su istakle da ispoštuju sve običaje kao i da je mama Jasmina zadužena za trpezu.

“Sve običaje ispoštujemo. A svakako, najljepši običaj je kuckanje jajima, takmičenje čije je jače. Mama je zadužena za trpezu, ali naravno, tu smo sestra i ja da pomognemo šta god da treba. Mada, ja nisam toliko vešta u kuhinji, ali volim da učim od mame”, rekla je Milica.

“Kuhinja je moj teren, tu se snalazim odlično. Ali svaka je pomoć dobrodošla i ćerke mi rado uskoče. Trpeza je raznolika, ima svega. Milica sada vodi više računa o ishrani, pa ima redukovanije porcije, spremljene na malo drugačiji način”, dodala je Jasmina.

(espresso)

Recent Posts