avgusta

Na nebu se dešava jedinstveni fenomen do kraja avgusta – i svi ćemo osjetiti posljedice

Do 27. avgusta čak polovina planeta Sunčevog sistema kretaće se retrogradno, njih šest! Vjerujemo da će svako od nas svjedočiti jednom od neobičnijih ljeta u svom životu.

I ne, nije nužno da će se dogoditi ništa spektakularno, tragično ili nezaboravno. Naprosto je moguće da ovo ljeto bude vrijeme u kojem je poželjnije usporiti, zatvoriti neka poglavlja svog života, shvatiti šta funkcioniše, a šta ne, i ono što je najvažnije dobro se odmoriti, piše astrolog Julijana Oremović.

Planete koje su već krenule ili će tek krenuti unatrag su: Merkur, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton.

Kako se to odražava na nas i naše živote?

Kad tako puno planeta počne da se kreće unatrag introspekcija je pojačana. Nešto se zaustavlja, odgađa, iz nečeg se povlači, više se razmišlja i u svakom slučaju nije dobro započinjati nove projekte niti donositi krupne odluke kojima nešto utemeljujete. Radije posmatrajte, revidirajte, popravljate, riješite se svega što vam je nepotrebno i suvišno.

Hodanje unapred je usporeno i otežano i zato je dobro pogledati kako se neka naša djela i odluke iz prošlosti reflektuju na sadašnjost. Možda ćemo nešto izgubiti, zaboraviti ili zametnuti.

Kakve su naše granice prema drugima, znamo li da se zaštitimo?

Obnavljamo, ponavljamo jednu situaciju ili odnos iz prošlosti, ne bismo li napokon naučili lekciju.

Istina vs. laž, koga lažemo, sebe ili druge? Možemo li se suočiti sa stvarnošću?

Vaši se planovi možda neće odvijati kako očekujete. Okolnosti se ne odvijaju unutar zadatih rokova, prilagodite se. Svemir trenutno ima drugi plan za vas. Dobit ide od popravljanja, obnavljanja onoga što je bilo oštećeno, pokvareno, zanemareno. Očistite svoj stambeni i radni prostor od predmeta koji su izvan upotrebe neko duže vrijeme i koji vam više ne trebaju. Ako nešto stoji na mjestu, to ne znači da će tako i ostati. Ne forsirajte i ne gubite živce. Radije se odmorite i prepustite s povjerenjem.

Mars (26.6. – 27.8.)

Naše se aktivnosti ne odvijaju kako bismo to željeli. Pasivniji smo, ponekad frustrirani jer ne možemo dobiti ono što želimo. U odnosima su mogući seksualni problemi. Potisnuta i neizražena ljutnja može postati problem. Nivo energije je nešto niži.

Saturn (18.4. – 6.9.)

Koje granice treba postaviti prema drugima i na kojem mjestu? Jesmo li spremni da preuzmemo odgovornost za svoje postupke? Nešto iz prošlosti utiče na sadašnjost.

Neptun (18.6. – 25.11.)

Koje sumnje i dileme vas muče? Možete li pogledati istini u oči? Ovo je vrijeme kada možete shvatiti koliko vam štete iluzije i nerealna očekivanja. Naglo se zanesemo i sve nam izgleda čarobno, ali je li uistinu tako?

Pluton (22.4. – 2.10.)

Riječ je o preporodu. Vrijeme je da ostavimo iza sebe neke obrasce ponašanja kojima štetimo sami sebi (smrt). Na taj način stvaramo prostor za nove mogućnosti (život). Tajne se skrivaju, ali i otkrivaju. Od čega ili koga se je dobro zaštititi?

Merkur (26.7. – 19.8.)

Odlaganja, zastoji, zabune. Neki dogovori ne idu po planu. Nije dobro vrijeme za pokretanje novih poslova, kao ni za finansijske investicije. Od čega ili koga se povlačite? Ko ili šta vam ne uliva povjerenje?

Uran (7.8. – 6.1. 2019.)

Riječ je o skupljanju iskustava koji će vam u budućnosti omogućiti da započnete nešto novo. Neke lekcije ćete napokon usvojiti, shvatiti i utemeljiti. Biće to jako bitno za ono što vas čeka u budućnosti, odnosno kad Uran krene prema napred.

Izvor: Besno pile

Recent Posts