Murano restoran – novi gurmanski raj hotela Regent

Regent Porto Montenegro otvara ljetnju sezonu 2018. godine novim restoranom simboličnog naziva „Murano“ koji predstavlja sjajan dodatak gastronomskoj ponudi hotela.

Novo ime donosi i talas svežih ideja koje se naslanjaju na nasleđenu slavu nekadašnjeg restorana „Dining Room“, koji je 2015. proglašen za jedan od 15 najboljih restorana na svetu.

Smješten na samoj obali mora, „Murano“ donosi dašak azurno plave boje, besprekoran stil nenametljivog luksuza, plejadu jela sačinjenih od najboljih sezonskih namirnica. Nepretenciozna prezentacija hrane, pažljiva priprema i brojne ukusne kombinacije začinjene organskim aromatičnim biljkama, garantuju nezaboravno gastronomsko iskustvo. Sveža riba, plodovi mora, inspirativna međunarodna i domaća lista vina uz već dokazanu Regent uslugu, kreiraće pravo osvježenje na  ugostiteljskoj sceni Crne Gore i šire.

Umirujući plavi i bijeli tonovi enterijera restorana kreiraju skroviti raj tokom nadolazećih vrelih ljetnjih mjeseci, dok kreativnu notu restorana zaokružuju umetnička dela od čuvenog „murano stakla“, autorke Svetlane Ostapovici.

Boka je mogla biti Zaliv svile

„Ime restorana se nametnulo samo po sebi obzirom da je restoran u hotelu Regent, čija dizajnerska priča odaje počast venecijanskom nasleđu Boke Kotorske. Imajući u vidu da prvo krilo kompleksa hotela Regent nosi naziv Venecija, ime restorana po ostrvu „Murano“ je sasvim prirodan izbor. „Murano“ je spoj izvrsne hrane i jedinstvenog ambijentalnog ugođaja“, Izjavio je Kai Dieckmann, generalni menadžer hotela Regent.

„Jelovnik je inspirisan morem i donosi ribu pripremljenu na veoma maštovit način – tako da ona sačuva svoj prepoznatljivi ukus, a da u kombnaciji sa netipičnim mediteranskim sastojcima dobije zaista jedan novi kvalitet“, naglašava Željko Knezović, iskusni mladi kuvar a sada menadžer za hranu i piće u hotelu Regent. “Moja preporuka je dimljena buzara – svima poznata, a prezentovana na sasvim nov način. Bogati ragu sa mušljama, piligrinima, paradajzom i lukom osnova je za file orade. Jelo je upotpunjeno mini njokama od palente sa rikota sirom.“

„Za one koji žele elegantan intro letnje noći, topla preporuka su kratko termički obrađeni listovi San Žaka koji se služi sa karamelizovanim karfiolom, mariniranim šparogama, gelom limunove trave i prahom tartufa“, zaključio je Knezović.

Novi restoran “Murano” biće otvoren svakog dana od 07:00 do 00.00 časova.

(harpersbazar)

Recent Posts