MUP izdao upozorenje, jake kiše i olujni vjetar narednih 5 dana

Oluja, obilne padavine, jak vjetar…

Prema najavama iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u Crnoj Gori se danas očekuju obilne padavine pa su iz Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova izdali upozorenje.

“U cilju pravovremenog i efikasnog djelovanja na najavu ekstremnih meteoroloških pojava na području Crne Gore, obavještavamo da se u periodu 26.-30.11.2021. očekuje dejstvo ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilno vrijeme sa kišom-jakom kišom i jakim-olujnim udarima južnog vjetra”.

U ovom periodu u centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše, sa jakim grmljavinskim procesima, lokalno moguće i olujno vremenske nepogode. Takođe, očekuje se jak južni vjetar posebno na primorju i naročito na sjeveru u višim predjelima vrlo jaki-olujni udari južnog vjetra.

“U ponedjeljak, 29.11.2021. očekuje se naglo zahlađenje i nagli prelazak kiše u snijeg u sjevernim i centralnim predjelima i u planinama na jugu, tako da se 29.-30.novembra očekuju i sniježne padavine sa formiranjem sniježnog pokrivača.

“Usljed jakog vjetra moguće su određene posljedice u urbanim sredinama, na energetskoj mreži, na gradilištima, na objektima duž obale. Duž obale očekuju se talasi i podizanje nivoa mora. Tokom dana 30.11.2021, očekuje se prestanak padavina”, navodi se u saopštinju.

Recent Posts