crnogorskom

MONSTRUOZNI ULOV NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Slika naše propasti (FOTO)

Prije nekoliko dana javnost se prvi put upoznala sa “jezivom” i “strašnom” pričom o ajkuli koja hara crnogorskim primorjem. Ajkula je juče ulovljena i ubijena, uprkos činjenici da je zakonom zaštićena.

Stranica Mini Eko Zona izbacila je fotografiju ubijene ajkule koja je, prema pisanju medija, širila paniku među turistima.

“Danas je ulovljena ozloglašena ajkula koja ‘hara’ Crnom Gorom. Morska lisica je zakonom ZAŠTIĆENA i na Crvenoj listi ugroženih vrsta označena je kao ranjiva. Za ljude je potpuno BEZOPASNA! Nije zabiležen nijedan napad na čovjeka. Hrani se tako što ulijeće u jato plave ribe, mlati dugim repom, tako ih ošamuti i jede. Tužni smo, bijesni i razočarani”, piše u objavi stranice.

Upozorenje: Fotografija sadrži uznemirujuć sadržaj.

*Ulovljena ajkula

Ulovljena ajkula Foto: Mini Eko Zona / Facebook

Prije samo godinu dana, jedan ronilac je u naselju Stoliv trozupcem ubio kornjaču koja je na listi zabranjenih vrsta. Fotografija na kojoj ronilac pozira sa sa svojom plijenom pojavila se ubrzo na društvenim mrežama, baš kao što je slučaj sa morskom lisicom.

Bijesni Crnogorci tražili su tada oštru kaznu, pa čak i zatvor. Ovoga puta, većina komentara se svodi na osuđivanje i žal za ajkulom koja ljudima ne predstavlja prijetnju. Martin Luter King je jednom rekao: “Nema ništa opasnije na svijetu od iskrenog neznanja i gluposti.” Nažalost, još jednom smo se uvjerili da je zaista tako.

Izvor: Noizz.rs

Recent Posts