farmerki

Model farmerki koji će zavladati svim izlozima ovog proljeća

Tamni džins stavite u kutiju, zatvorite je i odložite do neke sledeće prilike. Ove sezone najveći svjetski dizajneri preporučuju izlizane, svijetle farmerke šireg kroja, takozvani “boyfriend” model koji je aktuelan već neko vrijeme.

Pojedine modne kuće su predstavile pačkvork modele, sastavljene od komadića džinsa različitih nijansi svijetlo plave, a vraća se i jedan od najružnijih trendova kada pričamo o farmerkama – stone washed. Inspiracija 90-im godinama očigledno ne jenjava. Dakle ono što je imperativ je svijetli džins, ali i nogavice ravnog kroja, kao i takozvani “cigaret” modeli. Kombinujte ga uz jarke svijetle ili pastelne nijanse majica.

Iako već neko vrijeme na modnoj sceni dominiraju dublje pantalone, modni stručnjaci od ove sezone preporučuju nešto niže farmerke, ne one koje svi preziremo, ekstremno plitke, već modele koji “sjede” na kukovima i nisu skroz uski. To je ujedno kroj koji je najudobniji i možete ga nositi cijeli dan bez obzira šta radite i gdje idete.

Među modnim kućama koje su u svojim kolekcijama imale svijetli džins između ostalog su Isabel Marant, Acne, T by Alexander Wang i Nobody.

Vlada rekosntruiše stadion: Ulažiće se 3,3 miliona eura

Zanimljivo je da su cijene džinsa od 2014. do 2018. u Americi skočile i to 28 odsto kada je muški džins u pitanju i 10 odsto ženski.

Izvor: Noizz.rs

Recent Posts