“Mladi sada najviše izlaze…”: Ugostitelji iz City kvarta nezadovoljni najavom da kafići rade do 22h

Nadležni organi Glavnog grada uputiće Skupštini Glavnog grada inicijativu za izmjenu Odluke o radnom vremenu kako bi se ugostiteljskim objektima u dijelu Siti kvarta ograničio rad do 22 sata.

U pitanju su ugostiteljski objekti koji se nalaze u dvije stambene ugrade u kojima žive univezitetski profesori u blizini Novog studentskog doma. Na ovaj korak odlučili su se nakon što su se predsjenici skupština etažnih vlasnika stambenih zgrada kompleksa Unistan II obratili Glavnom gradu inicijativom za rješavanje problema sa kojim se stanovnici ovog dijela Podgorice suočavaju već osam godina.

“Radi se o nesnosnoj buci prouzrokovanoj radom velikog broja ugostiteljskih objekata u ovom stambenom kompleksu, te iz tih razloga konstantnom problemu prebukiranosti postojećeg parkinga i masovnom neprepisnom parkiranju. Iz tih razloga veliki broj vlasnika stanova u ovom dijelu grada bio je prinuđen da prodaje svoje stanove i preseli se u neki drugi dio Podgorice. Imajući u vidu neprijatnosti koje sugrađani svakodnevno trpe ne samo zbog ovih problema, već i zbog često nedoličnog ponašanja posjetilaca ugostiteljskih objekata, nadležni organi Glavnog grada donijeli su odluku da se prema Skupštini Glavnog grada uputi inicijativa za izmjenu Odluke o radnom vremenu, što bi podrazumijevalo da se za ovu zonu uvede poseban režim i da se rad ugostiteljskih objekata ograniči do 22 sata”, navode iz PG biroa.

Iz PG biroa dodaju da je Sekretarijat za saobraćaj ocijenio pozitivnim zahtjev upravnika ulaza u stambenim zgradama kompleksa Unistan I koje se nalaze u Univerzitetskom kompleksu, u neposrednoj blizini studentskih domova, koji su tražili izmještanje postojećih rampi na unutrašnjem parkingu.

Zbog oštrih mjera Crne Gore, gosti nam “pobjegli” u Albaniju

Jedan od vlasnika lokala Nemanja Rončević ne slaže se sa odlukom da samo kafići u dvije stambene zgrade rade do 22 časa.

“Mislim da bi radno vrijeme trebalo da ostane da se radi do 24 časa, kao što svi lokali rade u Siti kvartu, naročito, jer je ljetnje vrijeme kada mladi najviše izlaze. Trebalo je ranije voditi računa o zvučnoj izolaciji kada su građene zgrade, jer je ovo poslovno stambeni objekat”, istakao je Rončević.

Vlasnik dva ugostiteljska objekta u Siti kvartu Petar Kuzman ističe da bi svim lokalima u Siti kvartu trebalo ograničiti radno vrijeme do 22 sata, a ne samo ugostiteljskim objektima u ove dvije zgrade.

“U ove dvije zgrade ima 24 kafića, oni donose državi veliku dobit plaćanjem poreza i doprinosa, zapošljavaju oko 200 radnika i ovim ograničavanjem radnog vremena, egzistencija svih nas je dovedena u pitanje. Ako je nekome u interesu da ugasi sva 24 lokala, dovoljno je da nam se kaže i mi ćemo zatvoriti lokale i promijeniti lokacije i opet će se desiti isto i sve tako u krug. Vlasnici kafića su više puta pokušavali da stupe u kontakt sa upravnicima ulaza kako bi našli neko kompromisno rješenje, međutim nikad se niko nije odazvao, Skupština stanara se u poslednje tri četiri godine nije sazivala, pri čemu se upravnici se godinama nijesu mijenjali. Nas o ovoj odluci niko nije obavijestio, niti konsultovao, trebali su da budu pozvani vlasnici lokala i stanari na nekom sastanku kako bi našli neki kompromis”, naveo je Kuzman.

(dan)

Recent Posts