Misisipi torta: Najčokoladniji slatkiš ikada! (RECEPT)

Sastojci za koru: 300 g mljevenog keksa, 30 g kakao praha, 1 kesica vanil, šećera, 70 g putera.

Za krem: 80 g crne čokolade, 80 g putera, 2 jajeta, 80 g šećera, 100 ml slatke pavlake.

Za preliv: 150 g crne čokolade, 150 ml slatke pavlake, 3 kašike javorovog sirupa, 150 g prah šećera.

Priprema: Izmešajte keks sa kakao prahom i vanilom, pa izmiksajte sa puterom i utisnite kao koru u kalup za tortu. Stavite na hlađenje desetak minuta. Za krem, otopite čokoladu i puter na pari (u činiji nad šerpom u kojoj ključa voda), piše Lepa&Srećna.

 

Umutite jaja i šećer pa dodajte pavlaku i muteći dodajte otopljenu čokoladu.

Sipajte u ohlađeni pleh sa korom i pecite oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi. Za glazuru, otopite čokoladu sa pavlakom (ne treba da provri), dodajte sirup i dobro prosejani prah šećer.

 

Sve dobro umutute da se izjednači pa sipajte preko hladne torte i ostavite u frižideru barem oko pola sata.

(lepaisrecna)

Recent Posts