žena suši kosu

Milioni žena pogrešno suše kosu: Da li ste i vi među njima?!

Greške koje pravimo prilikom pranja i sušenja kose mogu značajno da utiču na izgled naše kose, a ako želite da imate frizuru kao cice za crvenog tepiha, trebalo bi da znate kako da je njegujete. Zato poznata holivudska frizerka Mona Everet otkriva koju to grešku svi pravimo posle pranja, a koja može bukvalno da uništi kosu. Riječ je o trljanju kose peškirom.

Zavijanje kose u peškir metoda je koju koriste gotovo sve žene kako bi prosušile kosu pre nego što uzmu fen u ruke, ali ovo je upravo stavka koja može da vam izazove haos na glavi. Mona istiće da su peškiri previše grubi, i da trljanje, stiskanje i uvijanje mokre kose u njih može da naruši izgled inače sasvim zdrave kose.

I JOŠ: Šta vaš omiljeni lak za nokte govori o vama!

– Ovo može da pogorša ispucale krajeve i da izazove oštećenja po čitavoj dužini dlake. Uočljivi znaci da je kosa oštećena jesu suva i neposlušna kosa, takozvani “friz“. Takvoj kosi je potrebna dodatna hidratacija – kaže frizerka koja brine o kosi holivudskih diva.

 

Ako i vi pravite ovu grešku, nema potrebe da očajavate. Možete sve veoma lako da sredite, i to uz nekoliko lakih koraka. Pre svega je potrebno da zaboravite na upotrebu peškira za kosu, i umesto toga nađite nekoliko starih, velikih pamučnih majici koje ćete koristiti za sušenje kose. Nakon što zađete iz kade, kosu jednostavno zamotajte u majicu, baš kao što ste to ranije radili sa peškirom.

 

Kako biste se izborili sa već nastalom štetom, počnite da koristite malo jači hidratantni balzam i odaberite šampon koji odgovara vašem tipu kose. Frizerka ističe da je još jedna greška koju prave milioni žena korišćenje pogrešnog šampona, a kada nađete onaj koji vama odgovara osjetićete veliku promenu u kvalitetu vlasi.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

Recent Posts