Međunarodna regata EST 105 sljedeće godine u Porto Montenegru

Prestižna međunarodna regata EST 105 (28.- 30. april 2016.), u svom jubilarnom desetom izdanju, za krajnji cilj regatne utrke imaće marinu Porto Montenegro, zvanično je potvđeno današnjim potpisivanjem Sporazuma o saradnji između organizatora regate i menadžmenta Porto Montenegra.

Slikoviti pejzaž zaliva Boke Kotorske čiji je dio pod UNESCO-vom zaštitom, sa njenom raznolikom i interesantom obalom i planinskim vrhovima u zaleđu, idealan je za sve naše jedriličare, a Porto Montenegro je jedna od najatraktivnijih novih marina u Evropi, istakao je Generalni sekretar Univerziteta za sport u Bariju Pasquale Triggiani, prilikom potpisivanja Sporazuma, dodajući da je ova regata idelan način da započne sezona 2016, jer se na događaju očekuje učešće vše od 400 jedriličara, koji će nekoliko dana boraviti u Tivtu i željeti da znaju koje sve sadržaje nudi Boka Kotorska.

 

Preko pedeset jedrilica očekuje se na ovoj offshore prekojadranskoj regati – start će biti u Bariju, a regatno polje se završava u akvatorijumu marine za superjahte Porto Montenegro u Tivtu.

 

S velikim entuzijazmom, u organizaciji ovog događaja prethodnih devet godina radili su legendarni članovi CUS-a iz Barija, među kojima su i Lojacono Ignazio ,Francesco Corsi, Renato Laforgia, Giuseppe Seccia, koji su vjerovali da „dobar vjetar“ uvjek ide s ovom regatom, dodao je Triggiani.

 

Sa zadovoljstvom povrđujemo da će Porto Montenegro Jahting klub i ovog puta biti dobar domaćin – EST 105 je renomirana regata, cijeljena od strane svih onih koji se profesionalno bave jedrenjem. Mi želimo da formiramo strateški lanac sa popularnim i razvijenim jedriličarskim klubovima, i promovišemo našu destinaciju, objekte, kvalitet usluge i način života u marini, kao i čitav Tivat i Boku Kotorsku kao sjajnu jedriličarsku destinaciju, posebno u predsezoni, kad su nam turisti-jedriličari, posebno njih nekoliko stotina koje ova regata okuplja, od velike važnosti, istakao je Billy Canellas, Menadžer za razvoj biznisa u marini Porto Montenegro.

Recent Posts