Medicinske sestre u kesama za đubre: Katastrofalna situacija u njujorškoj bolnici

Koliki je nedostatak medicinske opreme u SAD pokazuje i slika koja je objavljena na tviteru na kojoj medicinske sestre u čuvenoj njujorškoj bolnici Maunt Sinaj “poziraju” obučene u kese za đubre!

U postu koji je objavljen kaže se da je “upravo preminuo šef bolničarki od virusa korona” i da se medicinske sestre nemaju dovoljno zaštitne opreme.

– Nema više mantila u cijeloj bolnici, nema više maski, ono što je obezbeđeno nedovoljno je da pokrije ovakvu krizu – stoji u opisu fotografije, ispod koje se pozivaju ljudi da doniraju opremu.

U međuvremenu, zaposleni u bolnici okrivili su nedostatak sredstava za lečenje za smrt jednog njihovog menadžera, koji je primljen 17. marta u bolnicu jer je zaražen koronavirusom, a umro je u utorak uveče.

“Imam 65 godina i dugogodišnje iskustvo, svašta sam video, ali ovo ne, korona je čudan virus”: Nestorović upozorio građane na simptome

SUMORNA GLOBALNA PREDVIĐANJA POZNATOG EKONOMISTE: Epidemija je dar s neba za moćnike POSLE KORONE SVIJET ĆE BITI SUROVIJI!

Šest dana se borila, imala šećer 24,9 i iz bitke protiv virusa izašla kao pobjednica: Hrabra Marta se iščupala iz kandži korone

– On to nije zaslužio. Bio je spreman da pomogne svima u ovoj borbi. Bolnica treba da bude odgovorna, bolnica ga je ubila – rekla je jedna medicinska sestra.

Njegova sestra Maria navela je da je Keli bio zdrav, ali da je imao astmu, kao i da su svi vjerovali da će se izvući, ali se to nije desilo. Ona je naglasila da je sigurna da se njen brat zarazio u bolnici.

Medicinske sestre opisale su da probleme sa zalihama imaju već oko godinu dana, a da je sada stigla do tačke da moraju sami da se snalaze.

– Ali kada su počeli da stižu pacijenti sa virusom korona, stvari su postale kritične – rekla je ona. Kako prenosi “Njujork post”, sestre su u ovom bolnici najpre bile prinuđene da koriste istu opremu sa zaraženim i nezaraženim pacijentima, a kada ju je potpuno ponestalo, morali su da nose kese za smeće kako bi zaustavili širenje zaraze. Sestre su rekle i da su različiti predmeti, kao što su maske, maramice i sredstva za čišćenje ruku počeli da nestaju noću.

Sa druge strane, portparol bolnice negirao je tvrdnje da nemaju odgovarajuću opremu.

Recent Posts