ljudi

Mali veliki ljudi: Plave gumene čizme u II-4

Od dobrote raste srce – tome se uče mali ljudi, učenici II-4 Osnovne škole “Drago Milović” u Tivtu, čija je učiteljica, Nevenka Saveljić, na Facebook-u podijelila dirljivu priču iz učionice.

Ona je na svom profilu na toj društvenoj mreži objavila da radost dolaska njenih učenika u obnovljenu učionicu, tople, porodične atmosfere, posljednjih dana kvari jedna slika – prazna školska klupa njihovog druga Igora.

“Igor je miran, tih i sramežljiv dječak, čije oči ne bi bile tužne da ne živi u trošnoj, vlažnoj kući sa jos šestoro braće i sestara. Svjećice na svojoj rođendanskoj torti, prvi put je oduvao upravo sa svojim školskim drugarima u učionici tada I-4. Toga dana je i prvi put stao na trotinet”, navodi profesorica.

Drugari sa Igorem nesebično dijele užinu, voće, olovke i bojice… Mališani su shvatili i zbog čega njihov drug nije u školi – kiša je.

“Igor ne dolazi u školu jer nema čizme! Nema čizme – ali ima nas! Ubrzo su u učionicu stigle plave, gumene čizme. Čizme kao simbol drugarstva i zajedništva. Stigao je i Igor, vratio se s osmjehom”, napisala je Saveljić.

Sedmogodišnjaci, kaže ona, možda nisu čuli za riječ “empatija”, ali i te kako znaju da osjećaju.

“Svakodnevno dokazuju koliko su veliki. Mali veliki ljudi. Ne moramo porasti do čovjeka da bismo bili empatični, hajde da porastemo do djeteta da bismo bili ljudi”, poručuje Saveljić.

Barski hotel oprostio pola duga udruženju profesorice Milošević

A u komentarima ispod objave – samo se ređaju riječe pohvale i podrške, kako djeci, tako i učiteljici “ogromnog srca, srca kao kuća”.

CDM

Recent Posts