zmija

MALI HEROJI: Milinko spasio sestru koju je ujela zmija dok su čuvali ovce na Durmitoru! Sjetio se TV emisija koje gledaju zimi

Prisebnost i hrabrost jedanaestogodišnjeg Milinka Krstajića spasili su život njegovoj sedmogodišnjoj sestri Bojani koju je ujela zmija šarka prije nedjelju dana dok su čuvali ovce u durmitorskom bespuću visoko iznad katuna ispod Stožine.

Njihova familija živi od poljoprivrede a Milinko i Bojana čuvali su buljuk od 400 ovaca i jagnjadi na krševitim padinama iznad Valovitog jezera,

“Otišao sam sam podalje na izvor da natočim vode jer smo ožednjeli, a Bojana je ostala kod ovaca. Kada sam se vratio primijetio sam da je uznemirena i na ivici plača. Na navaljivanje da kaže šta joj je, tiho mi je rekla da je vidjela zmiju. Počela je da plače i pokazala je na ranicu na potkoljenici koja je počela da otiče. Odmah mi je bilo jasno šta se desilo i da moram da je spasim”, rekao je dječak “Vijestima”.

Kazao je da se sjetio svih emisija o prirodi i preživljavanju u surovim uslovima i sličnim situacijama, koje on i tri godine stariji brat Miljanprate u zimskim mjesecima.

“Nijesam imao pri sebi nožić ili nešto da rasiječem mjesto ujeda, a znao sam da je svaki trenutak dragocjen za život moje Bojane. Pri ruci sam imao komad lastiša i brzo sam napravio povez iznad rane, kao što sam gledao na televiziji i odmah telefonm javio roditeljima na katunu šta nas je snašlo”.

Ukućani su došli kolima dokle se moglo i Bojanu prenijeli do katuna, gdje je prihvatila ekipa hitne pomoći, koja je u međuvremenu obaviještena.

Poslije oporavka u pljevaljskoj bolnici mala Bojana se vratila na katun gdje od tada pomaže majci Jeleni u kolibi a otac Bogdan sa sinovima dijeli obaveze čuvanja ovaca, kosidbe i sakupljanja ljetine.

Izvor Vijesti

Recent Posts