Lufthanza od aprila leti ka Crnoj Gori

Kompanija Lufthanza najavila je otvaranje aviolinije iz Frankfurta i Minhena ka Tivtu. Prvi letovi, kako je saopšteno, planirani su za proljeće naredne godine.

“Lufthanza i Aerodromi Crne Gore ponosno najavljuju da će prvi put u istoriji avioni te kompanije sletjeti na Aerodrom Tivat. Od proljeća 2019. godine, Lufthanzini putnici će imati priliku da jednom sedmično lete od Crne Gore do Lufthanzinih glavnih centara u Njemačkoj – Frankfurta i Minhena”, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Prvi let Tivat-Minhen je zakazan za 13. april 2019. godine, a narednog dana realizovaće se i prvi let Tivat-Frankfurt. Oba leta obaviće se avionom Airbus A319.

“Ova nova ruta označava istorijski trenutak za Lufthanzu i ponosni smo što najavljujemo novu vezu. Budući da je Crna Gora važno tržište sa puno potencijala, Lufthanza je odlučila da otvori veze između Tivta i oba čvorišta u Njemačkoj, Frankfurtu i Minhenu. Novim linijama, putnici iz Crne Gore moći će da iskoriste Lufthanzinu veliku svjetsku mrežu koja broji na stotine destinacija i hiljade konekcija”, kaže Bernhard Wodl, generalni direktor Grupe Lufthansa za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju.

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić saopštio je da je značaj dolaska Lufthanze u Crnu Goru nemjerljiv.

“Najuticajnija i najuspješnija evropska aviokompanija je nakon dugih pregovora odlučila da otvori dvije linije ka Crnoj Gori i ta činjenica nas sve u Aerodromima Crne Gore, čini veoma ponosnima. To takođe govori o potencijalu našeg turizma, ali i o stabilnosti i bezbjednosti Crne Gore. Nadam se da je ovo samo početak i da će Lufthanza otvoriti još linija ka Crnoj Gori”, rekao je Orlandić.

PORODICA SIMIĆ OČAJNA: Koza Belka im pojela 20.000 evra koje su spremili da kupe njivu!

Avioni Lufthansa grupe lete ka 271 destinacija u 105 zemalja, nudeći 1.111 sedmičnih frekvencija tokom zime 2018/2019. Trenutna flota obuhvata 728 aviona, a Grupa će proširivati flotu do 2025. godine.

(mondo)

Recent Posts