Ljekar je jednom rečenicom ućutkao poznatu domaću antivakserku i ljudi ne prestaju da joj se smiju

Antivakseri izuzetno preteruju u svojim stavovima i malo kome ne idu na živce, a jednom našem ljekaru je čitajući Tviter toliko prekipjelo da je morao da reaguje.

Čovek je pročitao tvit srpske antivakserke Dejane Zečević u kojem žena na besmislen način pokušava da da do znaja ljudima kako je ne dotiče pitanje vakcina, pa je morao da je poklopi pametnim i razumnim argumentima u čemu je i uspeo na genijalan način.

– Po obrazovanju sam diplomirani pravnik. Fakultet završila za 3 i po godine, projsek 9,4. Najmladji sudija bila. Sada sam advokat. Protiv vakcina sam. Zemlja mi nije ravna ploča, a i da jeste, mnogo me zabole. Toliko – napisala je ona na šta se on nadovezao:

– Po obrazovanju sam ljekar, zavrsio za 6 godina, prosjek 8.96. Bio najmladji asistent na hirurgiji. Protiv zakona sam. Sudovi su korumpirani do bola. Advokati treba da budu fiskalizovani. Vakcine rade. Toliko.

Mnogi su naravno odmah počeli da pišu kako čovjek koji joj je odgovorio i na Tviteru se potpisuje kao doktor Adoš zvani Džoni, može biti običan trol koji čak i nije ljekar, ali čak i da je to istina – ne možete da mu sporite argumente.

Svako bi trebalo da shvati da prije nego što proba da opovrgne značaj i efikasnost vakcina u borbi protiv korona virusa, mora dobro da se informiše i razmisli van okvira rekla – kazala i napisao neko na društvenim mrežama. To jednostavno nije dovoljno kako biste doneli bilo kakav zaključak.

Uz to, činjenica je da nemamo drugu opciju zaštite dugoročno osim vakcine i ona nam je najveći garant da ćemo izbeći tešku borbu sa bolešću i fatalni ishod. Prema tome, ako želimo da se nadamo povratku u normalnu svakodnevicu na svima nama je da se vakcinišemo-

 (Izvor: Noizz.rs)

Recent Posts