Milica Mandić

Lavovska BORBA Milice Mandić: Bolest majke me motivisala da budem NAJBOLJA

Najbolja tekvondistkinja Milica Mandić je osvojila znatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i učinili cijelu Srbiju ponosnom, a jednom prilikom je ispričala da joj je u životu najveći pokretač bila majka i davala joj snage da se bori do poslednjeg atoma snage.

– Moja majka je bila moj pokretač. Ona je imala zdravstvenih problema sa kojima se lavovski borila. Ovu godinu ću prije svega pamtiti po njenoj uspješnoj borbi. Hvala Bogu, pa je sada sve dobro. Bila je moja najveća motivacija, za mene je moja majka najveći šampion 2017. godine – istakla je Mandićeva ranije.

Inače, u Tokiju je Srbiji prva medalja stigla iz streljaštva, Damir Mikec je osvojio srebro, a drugu je tekvondo donio, što postaje tradicija, nakon sjajnih borbi Tijane Bogdanović i bronze.

Od osamostaljenja i Olimpijskih igara 2008. u Pekingu, ovo je tek četvrta zlatna medalja Srbije. Prvu je osvojila upravo Milica Mandić u Londonu 2012, a druga i treća stigle su na prošlim Igrama u Tokiju, najprije od rvača Davora Štefaneka, pa vaterpolo reprezentacije.

Ukupno je Srbija zemlja osvojila 31 zlatnu medalju, tri kao Kraljevina Jugoslavija, 23 za vrijeme SFJR i dvije u doba Srbije i Crne Gore.

(blic)

Recent Posts