Lacoste

Lacoste umesto čuvenog krokodila na logo stavio 10 ugroženih vrsta

U želji da podigne svijest o ugroženim vrstama, sportski modni brend Lacoste umjesto legendarnog krokodila na logo je stavio 10 različitih životinja, koji predstavljaju vrste kojima preti istrebljenje.

Ograničenom kolekcijom na klasičnim belim polo majicama, pod nazivom Save Our Species, proslavili su tri godine partnerstva sa Međunarodnom unijom za očuvanje prirode (IUCN).

– Zarad ugroženih vrsta širom sveta, krokodil je napustio svoj pijedestal – rekli su iz Lacoste, koji pre toga 85 godina, otkako je predstavljen, nisu menjali logo.

Inače, krokodil po kom svi prepoznaju ovaj brend, dizajniran je kao omaž njegovom osnivaču, Reneu Lakosti, koga su zvali “Krokodil”, zbog načina na koji se obračunavao sa protivnicima na teniskom terenu.

Logoi koji su objavljeni u ograničenim kolekcijama bili su iste zelene boje i vezeni su istim stilom kao i krokodil.

Svaki od ovih 10 različitih modela napravljen je u ograničenim količinama, koji odgovaraju tome kolika je preostala populacija ovih vrsta. Na primer, samo 350 vrsta sa logoom Sumatranskog tigra, jer je upravo toliko ostalo ovih životinja usled prekomernog lova i krčenja šuma.

Najmanje, svega 30, proizvedeno je sa logoom vakite (kalifornijska pliskavica), koja je najugroženiji sisar na svetu.

Kompletna kolekcija od 1.775 primeraka je odmah rasprodata, a cena svake majice bila je 185 dolara. Sav prihod doniran je IUCN, kako bi nastavili svoju borbu za očuvanje ugroženih vrsta.

POVREĐEN DŽONI DEP! Glumac hitno prevežen u bolnicu, CRNA GORA MU DOŠLA GLAVE!

Autor: Original
Foto: 
Lacoste

 

Recent Posts